Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj bude jednat s vládou o pomoci obcím při likvidaci škod po přívalových deštích

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 08. 2013 17:16

Sdílet článek

Územím Libereckého kraje se 29. července prohnala bouřka spojená s přívalovým deštěm. To způsobilo velké škody na silnicích II. a III. třídy, které jsou majetkem Libereckého kraje, ale i na majetku obcí a měst.

 „V této souvislosti jsme oslovili starosty a starostky obcí se žádostí o součinnost při nahlašování škod na silnicích ve vlastnictví kraje, ale i svých poškozených silnic, propustků nebo mostů.,“ uvedl radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Podle hejtmana LK Martina Půty budou v některých případech škody vyšší než zpočátku letošního června.

„Budu jednat s premiérem a ministrem pro místní rozvoj o možnosti zahrnout odstranění těchto škod, ačkoliv nebyl vyhlášený krizový stav, do pomoci od státu určené na povodňové škody,“  

Krajská správa silnic LK, p.o., a obce v současné době mapují škody, vzhledem k zasažení celého území kraje budou celkové škody známy na konci příštího týdne.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky