Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj se připravuje na nové programové období EU 2014 – 2020

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 08. 2013 14:31
  • Rozvoj

Sdílet článek

Úvodní schůzka významných partnerů Libereckého kraje a zastřešujících organizací v rámci veřejného, podnikatelského a neziskového sektoru na téma „Příprava Libereckého kraje na nové programové období EU 2014 – 2020“ se uskutečnila 22. 8 v sídle Krajského úřadu LK v Liberci.

Smyslem tohoto jednání, které se zúčastnila členka rady kraje pověřená vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova Ivana Hujerová, vedoucí stejnojmenného odboru Michael Otta, hejtman, náměstci a radní, starostové a další hosté, bylo prezentovat snahu Libereckého kraje o koordinovaný a partnerství přístup při čerpání finančních prostředků EU v připravovaném novém programovém období 2014 – 2020.

„Domníváme se, že finanční prostředky je možné vynakládat daleko efektivněji, než je tomu v současném období, a to mimo jiné díky spolupráci subjektů v území a realizátorů jednotlivých projektů. Vzájemná komunikace, informovanost o projektech a připravovaných záměrech může významně přispět ke koordinovanému a efektivnímu využití evropských prostředků a tím k rozvoji Libereckého kraje,“ uvedla krajský radní Ivana Hujerová s tím, že  kraj  se hodlá domluvit se svými partnery v LK na potřebách území, prioritách a cílech.

Podle ní jde zejména o vzájemnou podporu v aktivitách a záměrech v nejrůznějších oblastech na celém území regionu.

„Pevně věříme, že úvodní jednání nastartovalo novou podporu komunikace a spolupráce v regionu, a že principu partnerství subjektů v území tímto dodáme nový vítr do plachet,“ doplnila.

Jednání se zúčastnili zástupci těchto institucí a organizací: Liberecký kraj, Statutární město Liberec Statutární město Jablonec n. N., Město Česká Lípa, Město Nový Bor, Město Frýdlant, Město Mimoň, Město Ralsko, Zástupci mikroregionů Libereckého kraje, Sdružení obcí Libereckého kraje, Sdružení místních samospráv ČR, Krkonoše – svaz měst a obcí, Spolek pro obnovu venkova LK, Národní síť Místních akčních skupin, Euroregion Nisa, Technická univerzita v Liberci, Agentura na podporu podnikání a investic CzechInvest, Krajská hospodářská komora Liberec, Regionální agrární rada Libereckého kraje, Asociace nestátních neziskových organizací Libereckého kraje, Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu, Krajská organizace České unie sportu Libereckého kraje, Okresní Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Agentura pro sociální začleňování Úřadu Vlády ČR, Úřad Práce ČR a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky