Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj uvolnil 1,4 miliónů Kč na přeložku parovodu v areálu budovy hospice, bude benefice

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 06. 2013 17:36

Sdílet článek

Rada LK změnou rozpočtu uvolnila částku 1.400.000 Kč, která bude použita na přeložku parovodu v areálu výstavby budoucího hospice.

Současná trasa parovodu vede v trase budoucích základů přístavby hlavní budovy hospice, proto je nutné tuto trasu přeložit mimo území výstavby. Přeložku je třeba zrealizovat ještě před zahájením realizace stavby – rekonstrukce hospice.

„Na základě předběžných jednání s Teplárnou Liberec, a.s. je možno přeložku realizovat i mimo termín hlavní odstávky pouze při lokálním odpojení větve parovodu,“ uvedl Petr Tulpa a doplnil, že lze předpokládat, že náklady na přeložku parovodu budou pro projekt neuznatelné.

„Způsobilost nákladů projektu je totiž možná pouze v případě, že Liberecký kraj majetek vlastní nebo má uzavřenou dlouhodobou nájemní smlouvu. V případě vlastnictví parovodu společností Teplárna Liberec, a.s. nelze o dlouhodobém pronájmu uvažovat,“ doplnil.

V současné době je zpracovaná samostatná projektová dokumentace., která má dvě etapy. První etapa - Přeložka a oprava hlavní trasy parovodu. Jde o částku 1.400.000,- Kč (tj. přeložka parovodu + zajištění inženýrské činnosti a úhrada poplatků správním orgánům při územním a stavebním řízení). Jedná se o neuznatelné výdaje, které jdou za realizátorem akce, tj. Libereckým krajem.

Druhá etapa - Rekonstrukce parní přípojky je vyčíslena na částku cca 700.000,- Kč. Tato etapa se může zrealizovat spolu se stavbou - rekonstrukcí lůžkového hospice. Tyto náklady mohou být uznatelné, protože se budou realizovat až po podání projektové žádosti a současně s hlavní stavbou, a budou se provádět na majetku, který je ve vlastnictví Libereckého kraje.

Druhá etapa bude součástí projektové dokumentace a žádosti do Regionálního operačního programu NUTS II. Severovýchod.

Projekt „Lůžkový hospic v Libereckém kraji“ byl zařazen na Indikativní seznam projektů naplňujících vizi a cíle IPRM Liberec - Atraktivní a kvalitní život v Liberci a následně bude předložen do Regionálního operačního programu NUTS II. Severovýchod.

 

Benefice pro hospic

(radní petr Tulpa)

Hospicová péče Svaté Zdislavy, která bude hospic provozovat, pořádá ve čtvrtek 13. června od 17 hodin v zahradě a prostorách budoucího hospice v ulici U Sirotčince v Liberci Benefici pro hospic.

V průběhu podvečera si mohou návštěvníci prohlédnout celý areál a seznámit se s architektonickým návrhem rekonstrukce. V rámci  kulturního programu vystoupí skupiny Aries a Gospel choir.

 Občerstvení zajistí pizza z mobilní pece Moven, pivo Svijany a moravské víno Stanislava Mádla. Zakoupením občerstvení nebo voňavého dárku podpoří účastníci hospicovou péči v Libereckém kraji.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky