Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské kolo dopravní soutěže mladých cyklistů vyhrály týmy ZŠ T. G. M. Lomnice n. P.

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 06. 2013 12:44

Sdílet článek

Na dětském dopravním hřišti v České Lípě a následně v rekreačním středisku Poslův mlýn v Doksech se  6. - 7. června  uskutečnilo krajské kolo dopravní soutěže  mladých cyklistů. Vítězem v I. kategorii se stalo družstvo ZŠ T. G. M. Lomnice nad Popelkou před ZŠ Košťálov a ZŠ Česká Liberec. Ve II. kategorii zvítězila znovu ZŠ T. G. M. Lomnice nad Popelkou před ZŠ Rychnov u Jablonce nad Nisou a MZŠ Libštát. Mezi jednotlivci zvítězila Kateřina Mejsnarová před Dominikem Jansou a Kateřinou Láskovou (všichni ze ZŠ T. G. M. Lomnice nad Popelkou).  Krajského kola se zúčastnilo 60 dětí ve dvou kategoriích. Soutěžní družstvo bylo tvořeno 2 dívkami a 2 chlapci. V  I. kategorii soutěžili žáci 5. a 6. ročníků ZŠ a ve II. kategorii žáci 7. až 9. ročníků ZŠ. Dopravní soutěž mladých cyklistů se skládala z 5 soutěžních disciplín (jízda podle pravidel na dětském dopravním hřišti, test z pravidel provozu na pozemních komunikacích, práce s mapou, jízda zručnosti a zdravověda). Výsledek družstva byl dán součtem trestných bodů jeho jednotlivých členů.

„Vítězná družstva ze ZŠ v Lomnice nad Popelkou Lomnice nad Popelkou budou reprezentovat Liberecký kraj v celostátním finále dopravní soutěže mladých cyklistů, které se uskuteční ve dnech 18. -20. června 2013 v Plzni,“ informoval radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Tradičně jej  pořádal Liberecký kraj společně s koordinačním pracovištěm BESIP pro Liberecký kraj – Ministerstva dopravy, Centrem služeb pro silniční dopravu s.p.o., Policií České republiky, Městskou policií Česká Lípa, týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje a Českým červeným křížem.

Přehled kompletních výsledků soutěže je umístěn příloze.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky