Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajské školství pečuje o dětské domovy

19. 07. 2013

Středeční cesta radní Aleny Losové, pověřené řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti, vedla do dětských domovů v Semilech, Krompachu a České Lípě.

„Návštěvy jsou součástí plánovaných cest, kdy postupně objíždím všechny školy a školská zařízení zřizované Libereckým krajem. Dnešní návštěva dětských domovů je zpestřena i osobním setkáním s dětmi, které přes někdy nelehký životní příběh jsou nabity energií, a setkání s nimi je velmi příjemné a podnětné,“ uvedla radní Alena Losová.

Dětský domov v Semilech se nachází v prostorech bývalého sirotčince a v současnosti v něm pobývá 16 dětí, které žijí ve dvou rodinných skupinách. Dětský domov v Krompachu leží v malebném prostředí v klínu Lužických hor a jeho součástí je mateřská škola a základní škola. V domově žije okolo 50 dětí, které se věnují mnoha letním i zimním aktivitám nejen ve zdejší přírodě. V samém centru České Lípy najdeme zdejší dětský domov, v kterém žijí tři „rodiny“, každá čítající osm dětí. K dispozici mají secesní vilu a prostornou zahradu vybavenou dvěma hřišť.

„Nedílnou součástí mých návštěv nejen dětských domovů je zjištění stavu budov, technického vybavení konkrétních objektů a rovněž setkání s řediteli zařízení, kteří mě seznamují s děním v domově, se svými přáními, starostmi a plány,“ dodala Alena Losová.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588