Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Layout letošního ročníku Skleněného městečka 2013 je (téměř) na světě

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 06. 2013 15:31
  • Školství

Sdílet článek

V těchto dnech vzniká nový layout, jehož hlavní výtvarný motiv vizuálně propojí všechny propagační materiály VII. ročníku městských slavností sklářského řemesla „Skleněné městečko“ v Železném Brodě, které se letos uskuteční 14. – 15. září.

Tradičně  je pořádají město, muzeum a Střední uměleckoprůmyslová škola sklářká v Železném Brodě. Jak uvedla radní pro školství LK Alena Losová,akci podporuje i Liberecký kraj.

Stmelujícím motivem se stane fotografie Kristiny Hrabětové, na níž je zachycen skleněný broušený objekt z produkce DECHEM studia.

„Početně rozsáhlý objekt pojmenovaný „Skleněné městečko“ oslovil organizátory nejenom svým názvem, shodným s pojmenováním železnobrodské akce, ale také svou výtvarnou formou a vynikajícím řemeslným provedením,“ uvedl Martin Hlubuček, zástupce ředitele SUPŠS Železný Brod, s tím, že objekt bude veřejně prezentován.

O autorech objektu

DECHEM studio bylo založeno v roce 2012 a tvoří jej Michaela Tomišková a Jakub Janďourek. Od počátku se zaměřuje na design produktů ze skla s použitím tradičních sklářských postupů výroby a dekorování. Jejich tvorba se specializuje na limitované série skleněných objektů a svítidel se zvláštním akcentem na příběhy o vzniku, tvaru, materiálu, povrchu a účelu. DECHEM studio vypráví příběhy v českém skle!

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky