Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká Střední škola na Bojišti změní svůj název

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 10. 2013 11:58
  • Školství

Sdílet článek

Rada kraje schválila zápis mateřské školy s kapacitou 28 dětí, jejíž činnost bude vykonávat Střední odborná škola a Gymnázium, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace, do rejstříku škol a školských zařízení, a to s účinností od 1. 1. 2014.

Zároveň schválila zápis školní jídelny - výdejny s kapacitou 28 stravovaných do téhož rejstříku.

Souhlasila také se změnou názvu Střední odborné školy a Gymnázia, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace na Střední škole a Mateřská škola, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace, se zápisem předmětu činnosti „mateřská škola“ do zřizovací listiny Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvková organizace.

Zřízení mateřské školy na Střední odborné škole a Gymnáziu, Liberec, je součástí projektu Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců Krajského úřadu Libereckého kraje, jehož příjemcem je Liberecký kraj a partnerem uvedená příspěvková organizace. Realizace projektu je financována z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, v oblasti podpory 3.4 Rovné příležitosti žen a mužů na trhu práce a sladění pracovního a rodinného života. Přístavba a vestavba mateřské školy byla realizována z části z prostředků projektu, z části z rozpočtu Libereckého kraje.

Mateřská škola je zřizována jako veřejná mateřská škola, do níž budou přednostně přijímány děti zaměstnanců krajského úřadu, dále pak děti zaměstnanců příspěvkové organizace, v rámci kapacity 28 dětí budou další volná místa nabídnuta ostatním zájemcům. Důvodem pro zřízení mateřské školy byly dvě základní skutečnosti. Počet zaměstnankyň a zaměstnanců krajského úřadu na rodičovské dovolené se dlouhodobě pohybuje na úrovni 40 osob, tj. cca 10% všech zaměstnanců. Současně v lokalitě Liberce dlouhodobě nejsou dostatečné kapacity mateřských škol, což způsobuje komplikace zaměstnancům vracejícím se z rodičovské dovolené. Omezujícím faktorem je také provozní doba mateřských škol neodpovídající pracovní době krajského úřadu, ta v tomto případě bude uzpůsobena pracovní době krajského úřadu, zejména tedy ve dnech, kde je pevný konec pracovní doby stanoven na 17:00 hodin. Mateřská škola tak na jedné straně bude vycházet vstříc potřebám zaměstnankyň a zaměstnanců krajského úřadu, na druhé straně dojde k celkovému zvýšení kapacity mateřských škol v lokalitě. Mateřská škola tudíž bude mít - sice omezeným způsobem - pozitivní vliv na celkovou obsazenost kapacit mateřských škol v lokalitě Liberce.

Stravu zajistí soukromá Školní jídelna GASTRON - Zuzana Vaníčková s. r. o.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky