Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj má nový ceník jednorázových úhrad za zřízení věcného břemene

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 03. 2013 14:49

Sdílet článek

 

S účinností 1. 4 2013 platí nový ceník jednorázových úhrad za zřízení věcného břemene, který vychází vstříc neziskovým organizacím, obcím a sdružení obcí u všech staveb u podélného uložení a křížení silničního pozemku.

Sazby v ceníku zůstávají beze změny, pouze  v případě, že žadatelem (investorem akce)  bude obec, neziskové organizace či sdružení obcí a obnoví po zásahu do vozovky povrch vozovky v celé šíři vozovky a délce zásahu dle podmínek Krajské správy silnic Libereckého kraje, p.o., tak bude sazba za celou stavbu 1 000 Kč, bez DPH. Obnova povrchu bude vždy prodloužena, (rozšířena) minimálně o 3 m na všechny strany od ukončení respektive hran zásahu do vozovky. Toto platí pouze u překopu vozovky, částečného překopu do ½ vozovky, uložení do vozovky a řízeného protlaku ve vozovce. Touto změnou chce Liberecký kraj vyjít vstříc obcím, kteří nebudou muset platit náklady za věcné břemeno v případě splnění podmínek správce komunikace. V poslední době se množily žádosti obcí o výjimky z úhrady ceny z ceníku, které zatěžovaly rozpočty obcí. U zbylých osob, zejména podnikatelských subjektů zůstávají sazby nezměněny.

Nově je v ceníku uvedena sazba za technické zařízení umístěné v rámci BESIP, konkrétně se jedná o vedení ke stacionárním měřičům rychlosti, informativním radarům, přechodům pro chodce apod. Od 1. 1. 2013 se mění výše daně z přidané hodnoty na 21 %.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky