Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj přihlásil Krajský úřad LK do Národní ceny kvality

Šírová Květa

  • 01. 07. 2013 14:21
  • Ekonomika

Sdílet článek

V letošním roce se Krajský úřad Libereckého kraje opět přihlásil do Národní ceny kvality, a to do modelu START PLUS. Hodnocení bude probíhat podle EFQM Excellence, model 2013 a výsledkem by mělo být ocenění „Nadějná organizace“.

Krajský úřad Libereckého kraje získal v roce 2012 ocenění „Perspektivní organizace“, a to v rámci Národní ceny kvality. Hodnocení úřadu bylo provedeno podle EFQM Excellence, model 2010, a to byl první a základní krok v rámci celé soutěže.

 „Ocenění Nadějná organizace je druhým krokem v rámci soutěže a zároveň krokem posledním, protože po něm následuje již jen přihlášení do soutěže o hlavní cenu Národní ceny kvality,“ vysvětluje náměstek hejtmana LK Marek Pieter.

Krajský úřad Libereckého svou účastí v Národní ceně kvality sleduje jednak v rámci sebehodnotícího modelu EFQM Excellence najít úzká místa v činnostech úřadu, která je třeba zlepšit, najít příležitosti k dalšímu zvyšování kvality poskytovaných služeb, a to jak v oblasti samostatné, tak i přenesené působnosti.

„Nejde však jen o vnitřní procesy úřadu, ale o zkvalitnění metodické pomoci všem 215 obcím Libereckého kraje a organizacím, které jsou zřízeny Libereckým krajem nebo ve kterých má kraj majoritní kapitálový podíl,“ vysvětluje Pieter.

Zároveň je cílem i zvýšení důvěry, volených orgánů kraje a všech jeho občanů, vůči Krajskému úřadu Libereckého kraje a jeho zaměstnancům s tím, že zisk takovéhoto ocenění prohloubí i pozitivní vnímání úřadu jeho zaměstnanci, což jistě napomůže i dalšímu zkvalitňování „firemní kultury“.

Výsledky soutěže Národní ceny kvality budou známy na přelomu měsíců říjen a listopad letošního roku.

 

Vysvětlení pojmů:

EFQM = European Foundation for Quality Management (Evropská nadace pro management kvality)je nezisková organizace, která již od roku 1988 prosazuje do praxe základní principy TQM (Total Quality Management = úplný [totální] management kvality).

Národní cena kvality je součástí Evropské ceny kvality (European Quality Award)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky