Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj v Bozkově opraví na silnici nejen vyjeté koleje

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 06. 2013 17:29

Sdílet článek

Rekonstrukce silnice III/2887 - Bozkov, I. a III. etapa, začne 8. července.

Konkrétně se jedná o rekonstrukci silnice v obci. Účelem rekonstrukce stávající silnice je podle radního pro dopravu Vladimíra Mastníka nevyhovující kryt, který je z kamenné dlažby. V převážné míře jsou konstrukční vrstvy i kryt porušeny vlivem značného provozu autobusové a nákladní dopravy a také zemědělské techniky. Důsledkem toho jsou značné příčné nerovnosti ve stávajícím krytu vozovky - „vyjeté koleje“. Součástí rekonstrukce je v celé délce navržena úprava odvodnění komunikace.

Rekonstrukce silnice spočívá v rekonstrukci dvou úseků - I. etapy v délce 435 m a III. etapy v délce 320 m. V rámci rekonstrukce budou provedeny mimo jiné tyto rozhodující práce:

  • Odstranění stávající konstrukce a zhotovení nové konstrukce vozovky s krytem z asfaltového betonu ACO 11
  • Šířkové úpravy uspořádání silnice v daném úseku
  • Rekonstrukce systému odvodnění silnice (vpusti, kanalizační šachty apod.)
  • Výšková úprava zpevněných ploch před okolními objekty v prostoru rekonstruovaného úseku
  • Provedení nového vodorovného a obnova svislého dopravního značení v daném úseku

„Předpokládaná hodnota veřejné zakázky byla 9 638 099 Kč bez DPH, vítězná cena společnosti SaM silnice a mosty a.s. však dosáhla 5 675 017 Kč bez DPH, tedy o 4 milióny levněji,“ řekl radní s tím, že akce byla výborně připravena oddělením veřejných zakázek krajského úřadu.

Ukončení akce se předpokládá do 30. září letošního roku.

Projektantem je  JAP Projekt, s.r.o.  Stavba je z 100% hrazena z rozpočtu Libereckého kraje.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky