Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Malevil Cup byl zařazen do UCI Marathon Series 2014

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 10. 2013 17:14

Sdílet článek

Po maratonském mistrovství Evropy  horských kol v roce 2012 bude Ranč Malevil v Heřmanicích u Jablonného v Podještědí  hostit v příštím roce i jeden ze závodů UCI Marathon Series.  Letos 27. září o tom rozhodlo zasedání UCI (Světová cyklistická federace) na světovém šampionátu silničářů ve Florencii.

Jen dva roky po evropském šampionátu, který se konal na Malevilu a v Jablonném v Podještědí,  je opět jeden z nejpopulárnějších českých závodů v nejvyšší maratonské lize. Malevil Cup se tak zařadí mezi 22 závodů, které jsou rozmístěny po celém světě  - od Francie po Chile.

„Maratonská série nahradila dříve vypisovaný světový pohár. Podle výsledků série se sestavuje světový ranking i nominace a nasazení pro mistrovství světa,“  vysvětlil za organizační tým Radek Patrák.

„Je to pro nás obrovské ocenění mnohaleté práce za nespočet hodin, který organizaci závodu věnuje více než třísetčlenný pořadatelský tým,“ dodal.

Jako pořadatelský úspěch hodnotí postup do světové série i Zuzana Kocumová, náměstkyně hejtmana Libereckého kraje, letošní vítězka kategorie žen, v jejíž gesci je i sport.

„ Gratuluji pořadatelům, těší mě, že závodníci z jiných zemí budou mít možnost vyzkoušet lety vyzkoušené skvělé zázemí a krásné tratě v Lužických horách,“ uvedla.

Jubilejní 15. mezinárodní cyklomarathon horských kol Malevil Cup je naplánován tradičně na třetí červnový víkend, konkrétně na 21. 6. 2014. Součástí závodu bude, jak je zde dobrým zvykem, i bohatý doprovodný program. Samotný závod, který se letos jel pod záštitou hejtmana LK Martina Půty,  je určen všem milovníkům horských kol, bez rozdílu věku, dětem a handicapovaným cyklistům.

„Pokud zdraví dovolí, tak se velmi ráda zařadím, stejně jako letos,  mezi stovky spokojených účastníků,“ přislíbila Zuzana Kocumová.

Více informaci na Paklisport.cz a http://mtbs.cz/

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky