Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Memorandum ČOV a LK o tělovýchově a sportu podpoří i lyžářský areál v Harrachově

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 03. 2013 15:01
  • Školství

Sdílet článek

  

Český olympijský výbor je nejvyšší sportovní autoritou České republiky. Jejím zájmem je spolupráce s jednotlivými kraji České republiky na podpoře sportu a tělovýchovy. Po jednáních představitelů Českého olympijského výboru a Libereckého kraje byl navržen text „Memoranda Libereckého kraje a Českého olympijského výboru o podpoře a rozvoji sportu v Libereckém kraji“ (dále jen Memorandum), které je přílohou této důvodové zprávy.

Kromě obecné podpory sportu a tělovýchovy v kraji je předmětem memoranda konkrétní návrh řešení situace v areálu pro klasické lyžování v Harrachově. Tento areál v současné době spravuje společnost Klasický areál Harrachov, o.p.s., kde je Liberecký kraj jedním ze 4 zakladatelů. Z areálu pro klasické lyžování v Harrachově by se budoucnu mělo stát jedno z národních olympijských center.

Souběžně s projednáváním Memoranda v orgánech Libereckého kraje probíhá jeho projednávání v příslušných orgánech Českého olympijského výboru a Svazu lyžařů České republiky.

Dokument – Memorandum

Liberecký kraj a Český olympijský výbor se rozhodli deklarovat svůj společný zájem na podpoře a rozvoji sportu v Libereckém kraji, který shrnuli v následujících bodech tohoto memoranda:

 

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor deklarují svůj společný zájem na dalším rozvoji sportu v Libereckém kraji a plné podpoře sportu ve vzdělávacím programu mládeže.

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor deklarují společný zájem o rozvoj regionálních aktivit Českého olympijského výboru s cílem přenosu sportovní informace a propagace sportu do klubů a sportovních institucí v regionu Libereckého kraje.

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor mají společný zájem na rozvoji zimního střediska Harrachov v rámci připravovaného konceptu Českého olympijského výboru o národních olympijských centrech.

-          Český olympijský výbor deklaruje, že je jeho záměrem v následujících letech investovat do Klasického areálu Harrachov, o.p.s. tak, aby byl zajištěn jeho provoz a další rozvoj.

-          Liberecký kraj má zájem vytvořit Českému olympijskému výboru prostor ke vstupu do Klasického areálu Harrachov, o.p.s., spravující klasický lyžařský areál a tím poskytnout prostor pro jasné kontrolní mechanizmy Českého olympijského výboru pro kontrolu investic do areálu.

-          Liberecký kraj a Český olympijský výbor deklarují shodu v zájmu o zefektivnění řízení Klasického areálu Harrachov, o.p.s. ve spolupráci se Svazem lyžařů České republiky ku prospěchu sportovní přípravy a sportovních soutěží.

V Liberci dne:

 

 

 

 

 

Martin Půta

Liberecký kraj

hejtman

 

Jiří Kejval

Český olympijský výbor

předseda

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky