Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Mezinárodního finále soutěže Enersol 2013 se zúčastní dva reprezentanti LK

25. 03. 2013

 

Dělené vítězství Barbory Šádkové v kategorii Enersol a popularizace a šesté místo projektu Petra Bernáta a Leona Rybáře v hlavní kategorii Enersol a praxe jsou nejlepší umístění, na která dosáhli reprezentanti Libereckého kraje v celostátním finále ekologického soutěžního projektu Enersol 2013. Všichni tři postupují do mezinárodního kola, které se koná 18. a 19.  dubna v Táboře.

Město Cheb přivítalo ve dnech 21. a 22. března 2013 jedenáct krajských reprezentací, jejíž zástupci prezentovali své projekty na témata - obnovitelné zdroje energie, snižování energetické náročnosti a omezování emisí v dopravě. Devítičlenná reprezentace Libereckého kraje obsadila v pořadí krajů osmé místo. Nejlepším výsledkem krajských zástupců bylo pódiové umístění žákyně Střední odborné školy a Gymnázia v Liberci Barbory Šádkové s prací Hrajeme si s fyzikou-energie a její zdroje. Úspěchem je i šestý nejlepší projekt s názvem Úspora energie ve výtahovém průmyslu z celkových 22 projektů prezentovaných ve stěžejní kategorii Enersol a praxe, který je dílem rovněž žáků školy Na Bojišti Petra Bernáta a Leona Rybáře.

„Tato dvě pěkná umístění zajistily prezentujícím účast v dubnovém mezinárodním kole konaném v Táboře. Poděkování si ale zaslouží i další žáci reprezentující kraj v soutěžní konferenci Enersol 2013,“ pochválil účastníky z Libereckého kraje Zdeněk Krabs, kapitán krajské reprezentace a ředitel SOŠ a G Na Bojišti Liberec.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588