Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mistry ČR záchranných psů jsou hasiči z Hejnic

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 09. 2013 15:57

Sdílet článek

Mistrovství České republiky záchranných psů, psovodů IZS ČR pro rok 2013 se konalo 13. a 14. září v Plumlově. Vítězství si odnesli psovodi Sboru dobrovolných hasičů Hejnice, kteří vyslali družstvo ve složení Karolína Klinovská (vedoucí družstva), Pavel Morávek a Atty Duvalmar (plochy) a Jindřich Nečas a Airra Artemis Terra (sutiny).Druhé skončilo družstvo ZBK Jihomoravského kraje a bronz si odvezl tým SZBK ČR. Jindřich Nečas s Airou zároveň vybojovali titul mistrů ČR v sutinovém vyhledávání.

Tříčlenná družstva nejprve vyrazila na páteční noční etapu do staré pískovny u Určic, kde se utkala ve vyhledávání osob na volném prostranství. Ve stejném duchu se neslo i sobotní vyhledávání v sutinách, kde musel každý pes v limitu třiceti minut najít čtyři ukryté osoby.

Zpráva potěšila i hejtmana LK Martina Půtu.

„Práce hasičů si samozřejmě vážím, jejich náročnou práci jsem zblízka poznal při povodních v roce 2010 i letos v červnu. K úspěchu jim blahopřeji a věřím, že při nějaké příležitosti je budou moci v brzké době navštívit a poblahopřát jim osobně,“ řekl hejtman.

Celorepublikové klání pořádala Záchranná brigáda kynologů Jihomoravského kraje ČR a zúčastnilo se ho deset českých a jeden německý tým.                                                  

                                                                        

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky