Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Modernizace silnice II. třídy Horka u Staré Paky – Studenec je v plném proudu

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 10. 2013 17:43

Sdílet článek

Od září probíhají stavební práce na silnici II/293 v obci Studenec.

V roce 2013 – 2014 se počítá s rekonstrukcí úseku cca 2,7 km dlouhého úseku silnice II/293 z Horek do Studence k poště. V letošním roce již probíhají práce na silnici II. třídy ve Studenci, kde v současné době byly dokončeny zemní práce, kompletně jsou již provedeny i přeložky inženýrských sítí a probíhá stavba konstrukčních vrstev vozovky a osazování obrub na úseku dlouhém cca 450 m.

„V letošním roce do zahájení zimního období se plánuje tento úsek silnice II/293 zprovoznit a v následujícím roce budou z jara práce opět zahájeny,“ uvedl krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že dokončení této akce se počítá v červenci roku 2014. Zhotovitelem této akce je společnost M-SILNICE a.s., která vyhrála veřejnou zakázku z předpokládané ceny 93 170 000 Kč za cenu 52 150 775 Kč.

Dále v současné době probíhají projekční práce na modernizaci navazujících úseků silnice II/293 a silnice II/295 na Zálesní Lhotu, kde se předpokládá i vybudování stoupacího pruhu. S fyzickou realizací úseků silnic, které jsou v současné době v projekční přípravě, se počítá v letech 2014 – 2015.

Akce je financována ze 75 % ze Státní dotace v rámci programu na rozšíření průmyslové zóny ve Vrchlabí a z 25 % z prostředků Libereckého kraje. Podíl Libereckého kraje na modernizaci veškerých úseků silnic se uvažuje do výše 47 mil. Kč, z toho v letošním roce předpokládá Liberecký kraj spoluúčast ve výši 5 mil. Kč.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky