Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Ještědu již vyzkoušeli první repliku originálního křesla

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 07. 2013 16:23
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na Ještědu se na počest 40. výročí otevření hotelu a radiokomunikační Hubáčkovy věže na Ještědu rozbíhá oprava restauračního salonku, ve kterém se mají na podzim objevit nová bílá kožená křesla.

Občanské sdružení Ještěd 73, které salónek rekonstruuje, představilo v ještědském hotelu v závěru minulého týdne první z replik původních křesel, aby jej mohl zhlédnout i autor původního nábytku ze 70. let, architekt Otakar Binar.

Na financování této dílčí opravy ve výši cca 350 tisíc Kč se shodly České radiokomunikace, Liberecký kraj a provozovatel.

„Liberecký kraj přispěl částkou sto tisíc korun,“ připomněla náměstkyně hejtmana LK pro kulturu a cestovní ruch Hana Maierová, která se akce osobně zúčastnila

V první etapě je na pořadu výroba 12 bílých kožených křesel a stolu s černou deskou.

„Lidé však mohou nově přispět i drobnými částkami, protože od července má sdružení povolení k veřejné sbírce. Dárce, který přispěje na celé křeslo, může mít na nábytku štítek se svým jménem,“ uvedla předsedkyně sdružení Ještěd73 Milena Lánská.

 „Od července má JEŠTĚD 73 také stránku na Facebooku. Lidé se dozvědí o novinkách a mohou sami přispět diskusním nebo finančním příspěvkem“ prozradila Lánská.

Veřejná sbírka:

Zvláštní účet veřejné sbírky povolené Krajským úřadem Libereckého kraje.

Název sbírky: Ještěd 73, Číslo sbírkového účtu: 259 826 549 / 0300, ČSOB, a.s. Jablonec n. N.

Popis rekonstrukce salónku:

 sdružení chce obnovit salónek restaurace do podoby ze 70. let, kdy byl Ještěd otevřen, 

 spolupracujeme s autorem původního nábytku a vybavení, architektem Otakarem Binarem, 

 financování zajišťuje sdružení JEŠTĚD 73 postupně, ze sponzorských darů,

 v dalších etapách přibude dalších 6 křesel a dále případně koberec v celém salónku.

Kontakty:

 JEŠTĚD 73, Milena Lánská, předsedkyně občanského sdružení

tel. 608 377 243, e-mail:  lanska@jested73.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky