Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Nový rok se s Lokomotivou opět stoupá na horu Ještěd

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 12. 2013 13:30
  • Školství
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Klub českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec opět pořádá 1. ledna 2014 již 39. ročník "Novoročního výstupu na Ještěd".

 „Letos vystoupalo na vrchol Ještědu 1384 turistů, celkem jich již do nadmořské výšky 1012 metrů od roku 1975 vyšplhalo přesně 34 977,“ uvedl za organizátory z KČT TJ Lokomotiva Bořivoj Pohl. Trasa vede po tradiční  schůdné modré turistické značce cca 4 km na vrchol Ještědu, časový  limit v cíli je do 14 hodiny. Prezentace se koná v Horním Hanychově na konečné tramvaje MHD u Turistického informačního centra v době od 8.30 do 11.30 hodin. Startovné pouhá dvacetikoruna.

Každý účastník obdrží na vrcholu pamětní list a příležitostná razítka KČT. K zakoupení bude tradiční, již vpořadí  třináctý kovový  odznak 2014, jako „turistická vizitka", tentokrát v barvě červená bordó, kalendář akcí KČT pro rok 2014 a řada dalších propagačních materiálů pro nastávající turistickou sezónu.

„Tradičně Klub českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec vyhlásí nejstaršího a nejmladšího účastníka pochodu a KČT rovněž ocení i nejvzdálenější účastníky. Navíc oceníme pětatřicetitisícího účastníka, který dojde na vrchol s pořadovým číslem 23, a když bude účast přes tisíc lidí, tak i jubilanta s účastnickým číslem 36 000,“  zve  na ojedinělý pochod Pohl s tím, že akce pro příznivce zdravého pohybu a milovníky přírody se koná pod známým heslem „ Jak na nový rok, tak po celý rok“ a „Vystup na svůj vrchol“.

Akce je pořádána ve spolupráci se Statutárním městem Liberec, ATJSK a Libereckým krajem, které věnovaly zajímavé a pěkné ceny a suvenýry.

Novoroční výstup na Ještěd se koná za každého počasí, jen je zákaz chůze pod lany!

 

Kontakt: Bořivoj Pohl - 739 541 628, b.pohl@seznam.cz ,  Josef Kosák - 608 179 416,

klub českých turistů - tj lokomotiva liberec 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky