Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na školy, silnice a marketingové projekty v cestovním ruchu

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 09. 2013 15:15

Sdílet článek

Školskou, silniční a výzvu na předkládání projektů zaměřených na marketingové aktivity v cestovním ruchu vyhlásil Výbor Regionální rady Severovýchod 27. září. Členové Výboru podpořili také dva liberecké projekty a od 1. října jmenovali Zdeňka Vašáka (na snímku) ředitelem Úřadu Regionální rady Severovýchod. Hlasovali ve svých krajských městech prostřednictvím videokamer.

 

Silniční a školská výzva budou vyhlášeny od 30. září do 31. října. Které projekty uspějí, bude jasné v březnu. „Na silnice je v ROP Severovýchod rezervováno 409 milionů korun. Částku ale můžeme navýšit, stejně jako u dalších dnes vyhlášených výzev, pokud se do rozpočtu programu vrátí nějaké prostředky od příjemců,“ uvedl ředitel Úřadu Regionální rady Zdeněk Vašák.

Školské projekty podpoří spolupráci firem se středními školami a učilišti, dalšími regionálními vzdělávacími institucemi a úřady práce, rozvoj inovačních aktivit v regionu. Rozdělí se 22 milionů korun.

Projekty zaměřené na marketingové aktivity v cestovním ruchu mohou žadatelé o dotaci předkládat od 1. listopadu
do 3. ledna 2014. K dispozici je 14 milionů korun. „Jedná se o řízenou výzvu, podporu získají projekty komplexních územních celků. Předpokládáme, že podle nastavených pravidel hodnocení se budou úspěšné projekty schvalovat v červnu,“ vysvětlil Zdeněk Vašák.

 

Výbor schválil také dotace pro dva liberecké projekty. Obecně prospěšná společnost MCU KOLOSEUM získala 17 a půl milionu korun z ROP Severovýchod na úpravu a obnovení dnes nevyužívané plochy v Nových Pavlovicích. Projekt nazvaný Plus minus padesát čítá řadu aktivit. Vybuduje se letní amfiteátr s krytým jevištěm a částečně i hledištěm, dále dětské hřiště, sportovně-relaxační plochy či outdoor fit centrum pro seniory i handicapované všech věkových kategorií.

„Do projektu patří i nové přístupové komunikace, parkoviště, sadové úpravy a další aktivity, takže vznikne víceúčelový a v Liberci ojedinělý areál,“ řekl předseda Regionální rady a liberecký hejtman Martin Půta.

 

Dotaci 9,3 miliony korun získal také Liberecký kraj na modernizaci expozic Severočeského muzea v Liberci.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky