Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Novými řediteli krajských nemocnic jsou Luděk Nečesaný a Jaroslav Kratochvíl

26. 07. 2013

Novými řediteli krajských nemocnic, jek dnes informovala statutární náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Zuzana Kocumová,  se stali MUDr. Luděk Nečesaný, MBA. a ing. Jaroslav Kratochvíl. Oba budou navržení představenstvům těchto krajských zdravotnických zařízení ke jmenování do funkce.

Složení výběrových komisí, ve kterých měli převahu odborníci a zaměstnanci nemocnic, dává vítězům silný mandát, a zároveň je zárukou, že bylo rozhodováno podle odborných schopností. Věřím, že se po letech zastaví kolotoč neustálých změn ve vedení v krajských nemocnicích, které se dělo na politickou objednávku. Jen tak budou mít vítězní kandidáti prostor a čas realizovat vize, se kterými zvítězili,“ míní náměstkyně hejtmana.

Hodnotící komise výběrového řízení na generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec, a.s.

udělila nejvyšší hodnocení MUDr. Luďku Nečesanému, MBA (25 bodů z 27 možných). Vzhledem k jasnému výsledku hlasování se komise rozhodla ukončit výběrové řízení a nepokračovat v druhém kole.

Nejvyšší hodnocení výběrového řízení na generálního ředitele Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., získal Ing. Jaroslav Kratochvíl (24 bodů z 27 možných).  I zde vzhledem k jasnému výsledku hlasování se komise rozhodla ukončit výběrové řízení a nepokračovat v druhém kole.

Představenstvu společnosti byl navržen ke jmenování do funkce generálního ředitele Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa Ing. Jaroslav Kratochvíl. Koncepce řízení a rozvoje vybraných uchazečů budou zveřejněny na webových stránkách KNL a NsP Česká Lípa.

„Na oba posty generálních ředitelů byla vypsána otevřená výběrová řízení, což je jediná spravedlivá forma, jak tyto důležité funkce obsadit. Očekávám, že oba generální ředitelé zásadně vylepší výsledky hospodaření a obě krajská zdravotnická zařízení budou široce a významně spolupracovat,“ řekl hejtman LK Martin Půta.

 (Více viz přílohy)

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588