Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Občanská sdružení LK již vědí, jaké budou mít postavení v rámci nového občanského zákoníku

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 09. 2013 15:41
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj ve spolupráci s občanským sdružením Služba škole MB uspořádal 11. září v sídle KÚ LK v Liberci seminář Změny občanských sdružení v souvislosti s novým občanským zákoníkem.

JUDr. Lenka Deverová, advokátka, členka Výboru pro legislativu a financování Rady vlády pro nestátní neziskové organizace, seznámila 205 účastníků z neziskových organizací a místních samospráv s jejich postavením a činností po 1. lednu 2014 podle znění nového občanského zákoníku a s možnostmi transformace občanských sdružení.

Účastníci se tak například dozvěděli, co znamená možnost nebo nutnost transformace občanských sdružení, jaké bude postavení občanských sdružení podle nového občanského zákoníku, co s organizačními jednotkami s právní subjektivitou nebo jaké jsou výhody spojené se statusem veřejné prospěšnosti a jak ji získat,“ vypočítala namátkou radní Ivana Hujerová s tím, že rovněž informovala o uzavření dohody o partnerství a spolupráci mezi Libereckým krajem a Asociací neziskových a nevládních organizací Libereckého kraje (ANNOLK) a o finanční podpoře kraje na profesionalizaci asociace.

Předsedkyně ANNOLK Květa Morávková na závěr představila možnosti spolupráce a podpory neziskovým organizacím v nastávajícím období.

Účast na semináři byla hrazena Libereckým krajem.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky