Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oprava sesuté zdi ve Sloupské ulici v Novém Boru bude dokončena v termínu a o půl miliónu levnější

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 09. 2013 12:40

Sdílet článek

Sesutá opěrná zeď a nový povrch vozovky v jejím okolí v ulici Sloupská v Novém Boru (silnice  II/268) bude podle schváleného projektu hotova do 15. listopadu letošního roku. Navíc stavbu v předpokládané ceně zakázky 1 579 550 Kč bez DPH, provede navržená vítězná firma za vysoutěženou nabídkovou cenu 1 084 363 Kč bez DPH, tedy o půl miliónů korun levněji. Potvrdil to dnes krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

„Rada Libereckého kraje projedná rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky 17. září s tím, že do konce září bude podepsána smlouva a předáno staveniště,“ řekl radní.

Podle něj již na podzim roku 2012 bylo Krajskou správou silnic LK zjištěno první narušení silniční zdi ve Sloupské ulici v Novém Boru. KSS LK poté provedla částečnou uzavírku silnice a provoz byl sveden do jednoho pruhu. Zároveň byla přemístěna autobusová zastávka a prostor byl ohraničen proti vstupu. 

KSS LK zadala projektovou dokumentaci a posudky na stav zdi a přes zimu byla vyhotovena projektová dokumentace. KSS LK také zahájila standartním způsobem územní řízení za účelem získání územního rozhodnutí a následně stavebního povolení.

Bohužel v červnu roku 2013 po prudkých deštích se zeď ještě více rozpadla a speciální stavební úřad v Novém Boru vydal nařízení k provedení úprav. Tak se stalo 30. července letošního roku, KSS LK tedy ukončila standardní projednávání územního a stavebního řízení a po posouzení   oddělením veřejných zakázek KÚ LK byla dne 13. července radou kraje odsouhlaseno zadání veřejné zakázky s termínem dokončení opravy do 15. listopadu. Chodníky opraví město za vlastní peníze.

Všechny tyto informace jsou podle radního Vladimíra Mastníka a hejtmana LK Martina Půty představitelům města známy, jejich nervozita, jak se vyjádřil starosta v jednom televizním médiu, je neopodstatněná.

„Předpokládáme, že stavební práce, které začnou na začátku příštího měsíce, potrvají čtyři až šest týdnů, takže termín bude splněn. Postupovali jsme u této zakázky standardně, nic jsme nezdržovali,“ znovu zdůraznil hejtman LK Martin Půta s tím, že také není pravda, jak uvedla televize, že původní rozpočet nebude stačit.

„Pokud rada kraje vítěznou stavební firmu schválí, bude nová zeď a opravená vozovka o zmíněný půlmilión korun levnější,“ uzavřel hejtman.  

Viz také: http://www.youtube.com/watch?v=KPoMEDuHwAg&feature=em-upload_owner

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky