Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Probíhá forenzní audit na ZZS LK

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 09. 2013 12:25
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Rada kraje uložila Stanislavu Mackovíkovi, řediteli Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, příspěvkové organizace, aby umožnil přístup společnosti NEXIA AP, a. s., Praha 8 - Karlín, v rámci provádění forenzního auditu k dalším dokumentům.

 

Předmětem uzavřené smlouvy o provedení Forenzního auditu příspěvkové organizace Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje (dále jen „ZZS LK“) za období od 1. 1. 2011 do 30. 6. 2013 je mimo jiné i navržení úsporných opatření včetně návrhu optimalizace rozpočtu.

 

Liberecký kraj jako zřizovatel ZZS LK zadal provedení forenzního auditu mimo jiné i z důvodu významného nárůstu nákladů na provoz ZZS LK v období 2011 a 2012, které vyvolalo vysoké zvýšené potřeby provozního příspěvku v období 2011 a 2012 v porovnání s rokem 2010 a obdobími předchozími.

„Naše dosavadní analýzy veřejně dostupných dat prezentovaných v rámci AZZS ČR a dat poskytnutých pro provedení forenzního auditu zadavatelem tento vysoký nárůst nákladů na činnost ZZS LK potvrzují s tím, že nositelem nárůstu je oblast personálních nákladů a některých dalších složek provozních nákladů, jako je například spotřeba PHM, opravy majetku atd.,“ uvádí ve zprávě předkladatelka Zuzana Kocumová.

 

Na základě dosavadní činnosti v rámci forenzního auditu společnost NEXIA AP, a. s., totiž dospěla k závěru, že aby mohla naplnit předmět smlouvy a navrhnout úsporná opatření včetně návrhu optimalizace rozpočtu, tj. optimalizaci provozního příspěvku zřizovatele pro ZZS LK, je nezbytné porovnat jednotlivé detailní složky nákladů, personální vybavenost a organizační strukturu ZZS LK v období 2009 a 2010 s obdobími 2011 a 2012. Tyto dokumenty zatím chybí.

Viz také: http://www.youtube.com/watch?v=hGAesKG-jN4&feature=c4-overview&list=UUkp2cNxSkgALb2i3lqO-Ypw

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky