Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt Hřebenovka je v terénu hotov!

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 09. 2013 17:46

Sdílet článek

Projekt turistické trasy Hřebenovka spojující atraktivní místa vrcholových partií Jizerských, Lužických a Žitavských hor je v terénu hotov! Nyní dále probíhají marketingové aktivity na jeho popularizaci mezi nejširší veřejností.

„Slavnostní vernisáž putovní výstavy a návštěva nově vybudovaného odpočinkového místa v Hrádku nad Nisou se uskutečnila v minulém týdnu v Bráně Trojzemí v Hrádku nad Nisou,“ uvedla náměstkyně hejtmana LK Hana Maierová.

Projekt na obnovení části historické hřebenové trasy po česko - německém pohraničí je v terénu hotov. Návštěvníci Jizerských, Lužických a Žitavských hor se nyní mohou při svých výletech setkat s novými rozcestníky s logem Hřebenovky. Kompletně je proznačena pěší turistická, cyklistická i lyžařská trasa.

V rámci projektu bylo na trase Hřebenovky vybudováno 5 odpočinkových míst s prvky dětských hřišť, a to v Hrádku nad Nisou, Mařenicích, Smržovce, Rádle - Miliřích a Mníšku. Dále mohou turisté využít další novou infrastrukturu zlepšující komfort pro návštěvníky tras. Trasa Hřebenovky je vybavena 51 venkovními mapami s vyznačenými turistickými trasami, 9 stojany na kola, 9 přístřešky a 24 lavičkami.

„Doufáme, že úspěšně dokončený projekt Hřebenovka bude jen prvním krokem ve snaze Libereckého kraje a Landkreis Görlitz obnovit významný historický turistický fenomén, tzv. Blauer Kammweg neboli Modrou hřebenovku vedoucí při hranici České republiky a Německa. V těchto pro celý region přínosných aktivitách chceme rozhodně pokračovat i v budoucnu“ řekl na vernisáži hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který spolu s náměstkyní a landrátem okresu Görlitz (Svobodný stát Sasko) Berndem Langem zahájili výstavu.

V rámci marketingové části projektu byl již ve spolupráci s německým partnerem vydán informační leták a podrobná turistická mapa, připravuje se brožura s tipy na výlety a spuštění webového portálu o projektu Hřebenovka s řadou dalších praktických informací. Kromě toho bude až do konce roku probíhat putovní výstava po českých i německých informačních centrech na trase Hřebenovky.  

„Doufáme, že pomocí těchto marketingových aktivit se nám podaří významně zvýšit povědomí o turistické atraktivitě, kterou trasa Hřebenovky návštěvníkům poskytuje, a napomůžeme tím stabilizaci cestovního ruchu v území, který je důležitou součástí ekonomiky našeho regionu,“ doplnila náměstkyně hejtmana.

Další informace:

Michaela Ševců (Liberecký kraj): 603 685 420, michala.sevcu@kraj-lbc.cz

Eva Hornová (Liberecký kraj): 739 541 582, eva.hornova@kraj-lbc.cz

Organizační záležitosti:

Martin Dušek (ARR): 724 166 133

Projekt Hřebenovka je financován z Programu Cíl3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce 2007-2013 mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky