Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

ROP Severovýchod finišuje

Šírová Květa

  • 01. 07. 2013 14:31

Sdílet článek

Hradec Králové/Pardubice/Liberec – Členové Výboru Regionální rady Severovýchod se 28. června setkali ve svých krajských městech a hlasovali prostřednictvím videokamer. Naplánovali letošní výzvy k předkládání žádostí o dotaci,
a rozdělili tak poslední volné prostředky v ROP Severovýchod. Schválili výzvy vyhlašované v příštím roce a podpořili tři liberecké projekty.

 

Školské i silniční projekty a s nimi marketingové projekty zaměřené na cestovní ruch mohou žadatelé o dotaci z ROP Severovýchod předkládat v letošním roce. Rozdělily se tak poslední prostředky, které zbývají v ROP Severovýchod. Silniční a školská výzva budou vyhlášeny od 30. září do 31. října, marketingové projekty mohou žadatelé o dotaci předkládat na Úřad Regionální rady od 1. do 30. listopadu.

 

„V příštím roce počítáme i s vyhlášením dalších výzev. Vše ale záleží na tom, jestli získáme 552 milionů korun z ROP Severozápad a Operačního programu Technická pomoc,“ řekl místopředseda Regionální rady a pardubický hejtman Martin Netolický. Dodatečně přidělené prostředky by opět podpořily školské a silniční projekty. „V těchto oblastech je v regionu nejvíce potřebujeme,“ dodal hejtman Netolický.

 

Podporu členů Výboru získaly tři liberecké projekty. Sokolovna ve Vesci se tak bude rekonstruovat s evropským příspěvkem 12,5 milionů korun. V libereckých Ruprechticích zase Římskokatolická farnost postaví komunitní centrum dotované z evropských fondů 8,2 miliony korun. Ve Starém Harcově využijí 31,2 miliony korun na demolici stávajícího zchátralého objektu v bývalé vojenské střelnici a výstavbě „Vodního domu“ coby střediska ekologické výchovy,“ řekl pověřený ředitel Úřadu Regionální rady Zdeněk Vašák.

 

Výbor se seznámil také průběžnými výsledky kontroly Domu pohody v Chrastavě. Kontrola zatím pokračuje, skončit by měla během 14 dní.

 

Hovořilo se také o obnovení čerpání unijních prostředků pro ROP Severovýchod. „Do konce září musíme uhradit požadovaných 378 milionů korun,“ vysvětlil Zdeněk Vašák. V první polovině srpna budou o zaplacení tak zvané korekce hlasovat krajští zastupitelé, 16. srpna pak Výbor Regionální rady Severovýchod. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky