Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rosu na kolejích zpíval s Wabi Daňkem a country kapelou Sešlost celý Konrad

16. 09. 2013

Rosa na kolejích v podání autora této neoficiální trampské hymny Wabiho Dańka, country kapely Sešlost a všech diváků zněla na závěr oslav 35 let  založení  této populární liberecké skupiny, která v sobotu v areálu pivovaru Konrád ve Vratislavicích nad Nisou potěšila na dvě stovky svých fanoušků.

Wabi Daněk se navíc stal spolu se svým kytaristou Milošem Dvořáčkem  kmotrem v pořadí pátého CD kapely Sešlost 2013 nazvaného "Nač jen snít".

V průběhu odpoledne a dlouhého večera vystoupili bývalí členové kapely a  hosté – bubeník a zpěvák  Jirka Maršík, bývalý kapelník Ada Štrejl, baskytarista  Honza „Cipča“ Černý a hráč na klávesy  Josef Vaniš,  harmonikář, banjista a kytarista  Honza: „Bandy“ Nagy a další.

Wabi Daněk ve svém vystoupení zahrál své osvědčené skladby, včetně písní Montgomery nebo Listopad, kapela Sešlost 2013 představila nejen novinky ze svého nového CD (Kříž z plastiku, Čekání na vlak, Já to vím, Se zpěvem a smíchem),  ale i vykopávky (Rikatádo), z počátků činnosti skupiny, která si říkala Z Mlžných hor.

Dalších třicet pět let zahajuje Sešlost ve složení  Jirka Kutík - harmonika, zpěv,   Robert Blahout - sólová kytara a zpěv, Pavel Pirkl - kytara a zpěv, Pavel Šubrt - basová kytara a zpěv, Dušan Kodým - bicí,  Jaroslav Handlíř - banjo, dobro a zpěv, a Jana Rejmanová - zpěv,   4. října  v 19 hodin na podzimní country večeru na terase restaurace Václavka v Liberci – Pavlovicích a pak 11. října  od 20 do 02 hodin v sále  restaurace v Huti u Pěnčína u Jablonce nad Nisou.

Milovníci  dobré zábavy  se  tak  opět mohou těšit  na přehlídku nejznámějších hitů českých  i zahraničních country, trampských, folkových a dalších zpěváků a skupin  z více než 200 písní, které má kapela na repertoáru. Nové CD bude v prodeji.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588