Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sbírka Nadace Euronisa Pozvedněte slabé! pomůže duševně a zdravotně nemocným

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 06. 2013 14:32

Sdílet článek

Pod patronací herce Jiřího Lábuse a záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty zahájila dnes u hlavního vchodu v OC Forum v Liberci Nadace EURONISA již 11. ročník veřejné sbírky „Pozvedněte slabé!“. Mezi prvními přispěl hejtman LK Martin Půta.

„Rád přispěji, neboť Nadace Euronisa je známa tím, že vybrané prostředky zůstávají tam, kde byly vybrány,“ řekl hejtman.  

Vybrané peníze budou podle ředitele Nadace Aleše Rozkovce rozděleny mezi dvě liberecké organizace.

„Fokus zařídil kavárničku Floriánka, kde obsluhují duševně nemocní a potřebuje přispět na provoz,“ vysvětlil ředitel.

„Sdružení D.R.A.K., Centrum ucelené rehabilitace pro osoby s tělesným znevýhodněním zařídilo chráněné dílny,“ dodal

 

V Liberci bude sbírka probíhat do 28. června, dobrovolníci budou na ulicích prodávat bílé gerbery a zároveň je otevřen stánek ve vchodu do OC Forum. Sbírkové předměty stojí 25 korun.  Po městě bude zároveň chodit maskot Nadace EURONISA, ryba Euroniska, která zve k návštěvě stánku a podpoře sbírky. Ve čtvrtek 27. června dopoledne zavítají „koledníci“ i do budovy Krajského úřadu LK v Liberci.

Gerbery budou k dostání letos i v dalších městech, jejich koupí tak může kdokoliv pomoci místním neziskovým organizacím.

 

Sbírku je možné podpořit i pomocí dárcovské SMS ve tvaru DMS EURONISA na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, Nadace EURONISA obdrží 27 Kč. Dále je možné podpořit sbírku přímo na účet 705 705 705 / 2700.

 

Za 10 let konání sbírky bylo vybráno přes 6 milionů korun a podpořeno 118 neziskových organizací, které realizovaly 245 projektů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky