Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Starostové se seznamují s dopady nového občanského zákoníku na fungování kraje a jejich obcí

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 09. 2013 18:41

Sdílet článek

Výklad zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, se zaměřením na jeho dopady do fungování samospráv byly obsahem semináře, který v minulém týdnu již podruhé připravil pro starosty, zastupitele a úředníky obcí a měst Krajský úřad Libereckého kraje

 „Spolu s kolegy jsme seznámili na dvě stě účastníků zejména se základními zásadami a filozofií nového Občanského zákoníku, co znamená obec jako právnická osoba, jaká jsou práva k nemovitostem, co rodinné právo, smlouvy, náhrada škody atd.,“ prozradil Jiří Němec, vedoucí správního odboru KÚ LK a zároveň jeden z lektorů s tím, že nový občanský zákoník se dotkne všech občanů státu.

„Třeba starostové, radní a zastupitelé budou podle § 159 nového Občanského zákoníku ručit jako ve firmě,“ upozornil Jiří Němec.

Již třetí odborný seminář na stejné téma se uskuteční v pátek 15. listopadu 2013 opět v sídle Libereckého kraje (U Jezu 642/2a, Liberec) v multimediálním sále ve 3. patře budovy C, a to od 8.30 hodin. Jako všechny předchozí je pořádán v rámci metodické pomoci obcím Libereckého kraje zdarma.

Máte-li o seminář zájem, zašlete obratem závaznou přihlášku na e-mail uvedený níže nebo na adresu Krajský úřad Libereckého kraje, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec. Přihlášky přijímáme do naplnění kapacity sálu. Při vyplnění e-mailové adresy v přihlášce Vám bude přihláška elektronicky potvrzena. V případě naplnění kapacity semináře budou účastníci elektronicky upozorněni. Kontakt: Božena Horáčková: tel. 485 226 683, e-mail: bozena.horackova@kraj-lbc.cz.

Zároveň Odbor správní KÚLK připravuje dvoudenní seminář Správní právo – správní řád, který se uskuteční 31. října a 1. listopadu, vždy od 8 hodin v sídle Libereckého kraje. Přihlásit se lze na stejné adrese.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky