Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Stavba průtahu Mimoní zahájena

Šírová Květa

  • 11. 07. 2013 14:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Stavba humanizace průtahu a výstavba okružní křižovatky Tyršovo náměstí na silnici II/270 v Mimoni byla ve středu 10. července zahájena.

„Hlavním významem stavby je dokončení humanizace průtahu silnice II/270 v Mimoni. Již v předchozí výzvě byla přihlášena výstavba nových okružních křižovatek v na Kozinově náměstí a ČSLA náměstí v Mimoni, kde se jednalo o I. etapu humanizace,“ vysvětluje hejtman Martin Půta, který společně se starostou Mimoně Františkem Kaiserem, radním LK Vladimírem Mastníkem, náměstkyní hejtmana Hanou Maierovou a dalšími poklepal na základní kámen stavby.

Ve II. etapě jde o humanizaci silnice II/270 v centru Mimoně, která přináší moderní uspořádání průtahu středně zatížené komunikace. Důraz je kladen především na bezpečnost dopravy. Prostor průtahu bude nově rozdělen a zajistí prostor pro všechny součásti dopravního provozu: motorová vozidla, osobní, nákladní, autobusovou a cyklistickou dopravu.

 

Dále vznikne prostor pro stání vozidel a bezpečné komunikace pro pěší. Součástí stavby je výstavba nové okružní křižovatky na Tyršově náměstí a přeložek inženýrských sítí.

Akce je financována z Regionálního Operačního Programu NUTS II Severovýchod, oblast podpory Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury.

Stavbu bude realizovat firma STRABAG a.s. za cenu 78 033 842 Kč (64 490 779 Kč bez DPH). Stavba potrvá 302 dní.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky