Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Střeleckou soutěž Memoriál generála Mrázka vyhráli čestní strážníci z Hradu a záložáci z Jenišovic

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 09. 2013 15:50

Sdílet článek

Tradiční 17. ročník o Memoriálu generála Karla Mrázka, který uspořádalo včera na střelnici v Jenišovicích Krajské vojenské velitelství Liberec (KVV) a Klub vojenských důchodců (KVD) Jablonec nad Nisou, se zúčastnilo 41 tříčlenných střeleckých družstev.

Před zahájením soutěže ředitel Krajského vojenského velitelství v Liberci plk. Josef Kulovaný předal nrtm. V záloze Vladislavu Kárlovi, příslušníkovi pěší roty aktivních záloh u KVV Liberec, čestný odznak štábního kapitána Morávka za 10 let služby v aktivní záloze, který mu udělil náčelník generálního štábu AČT generálporučík Petr Pavel „za výjimečné výsledky dosažené při výstavbě, řízení a plnění úkolů aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR“.   Oceněnému záložníkovi pogratulovali hejtman LK Martin Půta a primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl.

Vítězi ve střelbě z pistole ráže 9 mm se stalo v kategorii Ozbrojené složky a hosté družstvo Čestná stráž Praga, tým Krajského úřadu (Havlík, Doležal, Jeništa) skončil na pěkném 24. místě. Kategorii Senioři ovládli domácí záložáci z Jenišovic Václav Linka, Bohumil Stránský a Helmut Schodlbauer.

Mezi ženami byla nejlepší Petra Černá z týmu OÚ Jenišovice za 171 bodů a Karel Trost z KVZ Liberec 1 se 184 body (z 200 možných). Mimo soutěž se zúčastnil Martin Půta, který nastřílel 95 bodů.

„V současné době se soutěží ve dvou disciplínách: terč nekrytě ležící figura s kruhy a netradiční terč, který má každý rok jinou podobu – tentokrát to byla silueta slepice,“ prozradila tisková mluvčí  KVV Liberec prap. Kateřina Strnadová.

Pro každou soutěžní položku má podle ní střílející k dispozici 10 nábojů, k tomu 3 náboje na nástřel, celkem tedy 23 nábojů. Soutěž je určena tříčlenným družstvům, která jsou rozdělena do dvou soutěžních kategorií - I. kategorie: ozbrojené složky a pozvaní hosté a II. kategorie: senioři nad 60. let.

KVV Liberec se na soutěži podílí od roku 2004, předchozí ročníky pořádala Okresní vojenská správa Liberec s KVD Jablonec nad Nisou. Do roku 2003 soutěž pořádala Okresní vojenská správa Jablonec nad Nisou a KVD Jablonec nad Nisou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky