Učňové ISŠ Vysoké n. J. a SOŠ a SOU Česká Lípa dobře reprezentovali v soutěži Autoopravář junior 2013

22. 03. 2013

V březnu se v prostorách společnosti ŠKODA AUTO a. s. Mladá Boleslav uskutečnil 19. ročník finále soutěže odborných znalostí a dovedností Autoopravář junior 2013 ve čtyřech kategoriích Automechanik, Karosář, Autolakýrník, Autotronik a 3. ročník navazující mezinárodní soutěže Česko-Slovenský Autoopravář junior 2013 v kategoriích Automechanik, Karosář a Autolakýrník.

Vyhlašovatelem 19. ročníku soutěže Autoopravář junior 2013 je Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a Svaz prodejců a opravářů ČR. V letošním roce se všechna finále poprvé uskutečnila na neutrální půdě v Service Training Center Škoda a.s., Kosmonosy.

a SOU strojírenském ŠKODA AUTO a. s., Mladá Boleslav.

Žák Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou soutěžící v kategorii – Automechanik Junior  - Jakub Motejlek se umístil na 8. místě (z 28 soutěžících z celé ČR), Střední odbornou školu a střední odborné učiliště v České Lípě ve finále této kategorie též úspěšně reprezentoval Petr Jonáš (19. místo), v kategorii - Autotronik Junior se Martin Opočenský (ISŠ Vysoké nad Jizerou)umístil na 6. místě (ze 13 soutěžících z ČR)a v kategorii Autolakýrník Junior obsadil Jan Kašpar (ISŠ Vysoké nad Jizerou) 3. místo (z 9 soutěžících z ČR),čímž si zajistil postup do Česko-Slovenského finále, ve kterém obsadil též vynikající třetí místo.

Obsah soutěží vychází z rámcových vzdělávacích programů a má tři části - teoretický test, poznávací a praktickou část.

Program soutěže Autoopravář Junior 2013 byl rozvržený do dvou soutěžních dnů. V jednotlivých oborech soutěžilo v kategorii Automechanik Junior 28 žáků, v kategorii Autolakýrník Junior 9 žáků, v kategorii Karosář Junior 9 žáků a v kategorii Autotronik Junior 13 žáků.

Na každém pracovišti odborní komisaři hodnotili znalosti a dovednosti žáků.

„Obě soutěže probíhaly v korektním duchu a byly nejen odbornou záležitostí, ale i společenskou akcí, kde se poznávali navzájem žáci různých automobilních škol i jejich pedagogové,“ hodnotila soutěž radní pro školství Alena Losová s tím, že tyto soutěže byly skvělou prezentací technických učebních a studijních oborů a přispěly ke zkvalitnění vzdělávání, k lepším pracovním dovednostem. „A pro žáky jsou skvělou referencí pro jejich budoucí zaměstnavatele,“ dodala.

jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302