Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Učňové ISŠ Vysoké n. J. a SOŠ a SOU Česká Lípa dobře reprezentovali v soutěži Autoopravář junior 2013

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 03. 2013 13:30
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

 

V březnu se v prostorách společnosti ŠKODA AUTO a. s. Mladá Boleslav uskutečnil 19. ročník finále soutěže odborných znalostí a dovedností Autoopravář junior 2013 ve čtyřech kategoriích Automechanik, Karosář, Autolakýrník, Autotronik a 3. ročník navazující mezinárodní soutěže Česko-Slovenský Autoopravář junior 2013 v kategoriích Automechanik, Karosář a Autolakýrník.

Vyhlašovatelem 19. ročníku soutěže Autoopravář junior 2013 je Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy a Svaz prodejců a opravářů ČR. V letošním roce se všechna finále poprvé uskutečnila na neutrální půdě v Service Training Center Škoda a.s., Kosmonosy.

a SOU strojírenském ŠKODA AUTO a. s., Mladá Boleslav.

Žák Integrované střední školy ve Vysokém nad Jizerou soutěžící v kategorii – Automechanik Junior  - Jakub Motejlek se umístil na 8. místě (z 28 soutěžících z celé ČR), Střední odbornou školu a střední odborné učiliště v České Lípě ve finále této kategorie též úspěšně reprezentoval Petr Jonáš (19. místo), v kategorii - Autotronik Junior se Martin Opočenský (ISŠ Vysoké nad Jizerou)umístil na 6. místě (ze 13 soutěžících z ČR)a v kategorii Autolakýrník Junior obsadil Jan Kašpar (ISŠ Vysoké nad Jizerou) 3. místo (z 9 soutěžících z ČR),čímž si zajistil postup do Česko-Slovenského finále, ve kterém obsadil též vynikající třetí místo.

Obsah soutěží vychází z rámcových vzdělávacích programů a má tři části - teoretický test, poznávací a praktickou část.

Program soutěže Autoopravář Junior 2013 byl rozvržený do dvou soutěžních dnů. V jednotlivých oborech soutěžilo v kategorii Automechanik Junior 28 žáků, v kategorii Autolakýrník Junior 9 žáků, v kategorii Karosář Junior 9 žáků a v kategorii Autotronik Junior 13 žáků.

Na každém pracovišti odborní komisaři hodnotili znalosti a dovednosti žáků.

„Obě soutěže probíhaly v korektním duchu a byly nejen odbornou záležitostí, ale i společenskou akcí, kde se poznávali navzájem žáci různých automobilních škol i jejich pedagogové,“ hodnotila soutěž radní pro školství Alena Losová s tím, že tyto soutěže byly skvělou prezentací technických učebních a studijních oborů a přispěly ke zkvalitnění vzdělávání, k lepším pracovním dovednostem. „A pro žáky jsou skvělou referencí pro jejich budoucí zaměstnavatele,“ dodala.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky