Vánoce s českou hračkou se konají ve Smržovce i v jabloneckém Muzeu hraček

• 29. 11. 2013 11:57
  • Rozvoj

Po úspěšné akci Setkání s českou hračkou v Regionální prodejně na nám. TGM  ve Smržovce, která se konala 1. – 10. 11. ve spolupráci se značkou Regionální produkt Jizerské hory a její držitelkou, výrobcem textilních hraček Helenou Sibřinovou, navazuje smržovská prodejna další aktivitou – prodejní výstavou Vánoce s českou hračkou.

„Věřím, že Vánoce s českou hračkou budou stejně úspěšné, jako předchozí setkání, které se zúčastnili krajská radní Ivana Hujerová, starosta Smržovky Marek Hotovec, ředitel Hospodářské komory v Jablonci n. N. Oskar Mužíček, výrobní ředitel firmy Detoa Vít Popr a někteří regionální výrobci. Výstava byla cílem mnoha dětských kolektivů z okolních mateřských a základních škol,“ popsal za pořadatele Petr Heinzl ze společnosti Česká hračka, s.r.o., s  tím, že akce se svými hračkami účastnilo 30 výrobců z celé ČR a navíc výrobci regionální výrobci nejen hraček.

Podle něj se na české hračky přišlo podívat na 1200 lidí a výtvarné soutěže se účastnilo celkem 160 dětí.

Vánoce s českou hračkou budou zahájeny v pondělí 2. prosince v 10 hodin, prodejní výstava je pak do 8. prosince otevřena od 9 do 17 hodin.

Návštěvu Smržovky lze spojit s prohlídkou Muzea hraček v Jablonci nad Nisou (U Zeleného stromu 2), kde od 1. do 24. prosince probíhá soutěž ve skládání hlavolamů na čas.

Soutěž je určena pro děti od 3 let, čas a obtížnost bude dána vždy podle věku dítěte. Za úspěšné složení hlavolamu obdrží děti drobné dárky a sladkosti.

Otevřeno je: v úterý – pátek od 10 do 12 hod. a od 13 do 17 hod., v sobotu od 11 do 16.30 hod., v neděli od 10.30 do 16.30 hod.