Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vratislavické pivo Konrad 12° získalo cenu World Beer Awards – nejlepší ležák na světě

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 09. 2013 17:57

Sdílet článek

Světové pivní ceny World Beer Awards  pro rok 2013 se udělovaly v Londýně 27. září letošního roku. Potěšitelné je, že v kategorii Ležák českého typu zvítězil Konrad 12° z Vratislavic nad Nisou.

„V jedné z nejprestižnějších degustačních soutěží světa se piva testují tzv. naslepo. To znamená, že porota neví, jaký vzorek ochutnává. Toto pravidlo dostatečně zajišťuje objektivitu soutěže,“ uvedl ředitel a sládek pivovaru Petr Hostaš s tím, že nejdříve mezi sebou soutěží piva v rámci kontinentu, pak kontinentální vítězové mezi sebou ve finále.

Vratislavický pivovar tímto oceněním dostal nečekaný, ale o to krásnější dárek ke Dni českého piva. Ocenění je odrazem dlouhodobé kvalitní práce a péče, kterou věnují ve Vratislavicích svému pivu.

 Tak významnou světovou cenu přivítal i hejtman LK Martin Půta.

„Myslím, že krásný dárek dostali i milovníci piva z Liberce a dalekého okolí. Ukazuje se, že tradiční české výrobky mohou ve světě konkurovat. Je dobře, že se novým majitelům podařilo pivovar zachránit, neboť ke každému správnému velkému městu, jako je Liberec, pivovar patří, a že jejich práce postupně přináší úspěchy propagující i Liberecký kraj,“ řekl hejtman, který se letos poprvé zúčastnil Slavností piva Konrad a naopak pivovar se podílel na nedávných Slavnostech Ještědu ke 40 výročí dostavby Hubáčkovy telekomunikační věže a hotelu.

Tým v čele s ředitelem a sládkem Petrem Hostašem si získaného ocenění nesmírně váží a je pro něj především závazkem do budoucna: nezklamat věrné spotřebitele a přesvědčit další o vysoké kvalitě vratislavického piva.

Všechna vratislavická piva Konrad se podle Pavla Regnera z oddělení marketingu pivovaru vyznačují vysokou mírou ruční práce, využívají přednosti klasické pivovarské technologie, české suroviny a provoz je šetrný vůči životnímu prostředí při výrobním procesu.

Pivovar Liberec Vratislavice navázal na dlouhou řadu degustačních ocenění. Jen v letošním roce získal ocenění Stříbrná pivní pečeť, třetí místo v soutěži Pivo ČR a Dočesná 2013 v Žatci.

„Nejnovější ocenění je zatím nejvyšší, jaké kdy v historii vratislavický pivovar obdržel,“ zdůraznil ředitel a sládek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky