Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava Stop smrtelným nehodám pro letošek končí

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 12. 2013 14:39

Sdílet článek

Výstavu „STOP Smrtelným nehodám“, kterou pro veřejnost připravil a realizuje Liberecký kraj pro letošek končí. Naposledy ji bylo možné shlédnout v obchodním domě FÓRUM ve dnech 20. – 29.11.2013 a nyní na Střední průmyslové škole stavební v Liberci a to ve dnech 29.11. – 10.12.2013

 

Výstava „STOP Smrtelným nehodám“, která již tři roky putuje po městech Libereckého kraje, sestává z reálných fotografií dopravních nehod se smrtelnými následky.

„Jejím cílem je především poukázat na nebezpečí číhající na našich silnicích a seznámit návštěvníky se skutečnými těžkými nehodami, jejichž příčinou byl alkohol za volantem, střet s vlakem a další závažné příčiny dopravních nehod,“ upozornil krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

 

V roce 2013 se objevila celkem na osmi místech v Libereckém kraji a tisíce návštěvníků mohli na vlastní oči vidět ty nejhorší nehody, které se v minulosti odehrály na silnicích v našem kraji. Fotografie na panelech nahání husí kůži, nejsou na nich žádné smyšlené příběhy ale tragédie, které se skutečně odehrály a to v našem okolí možná i našim příbuzným nebo kamarádům.

 

I přes skutečnost, že vážné následky dopravních nehod meziročně významně klesají a v letošním roce to prozatím vypadá na další historické minimum, není nad celkovými čísly nad čím jásat. 14 usmrcených osob za 10 měsíců letošního roku a dalších přes 80 těžce zraněných přináší, rodinné tragédie a ztráty, které nelze tolerovat. Výstava „STOP smrtelným nehodám“ je jedna z aktivit Libereckého kraje, která má za úkol s vážnými následky nehod bojovat. Mezi další aktivity patří podpora dopravní výchovy dětí v kraji a její rozvoj směrem k rodinám. Prostřednictvím Týmu silniční bezpečnosti a jeho projektů se kraj snaží oslovit co nejvíce ohrožených účastníků provozu na silnicích, tak aby v budoucnu nemuseli žádné takové výstavy vznikat.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky