Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Výzva k předkládání žádostí do Programu vodohospodářských akcí na rok 2013

27. 02. 2013

 

Fond ochrany vod LK byl zřízen v návaznosti na účinnost novely zákona o vodách. Tímto zákonem byl krajům přiznán podíl na poplatcích za odběry podzemních vod v kraji.

Účelem fondu je soustřeďovat a využívat finanční prostředky na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury.

 

Resort zemědělství a životního prostředí Libereckého kraje vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o podporu do Programu vodohospodářských akcí (PVA) Fondu ochrany vod (FOV) Libereckého kraje na rok 2013 na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury na území Libereckého kraje. Výzvu na svém jednání schválilo Zastupitelstvo LK dne 26. února 2013.

 

Žádosti je možné podávat od 1. března 2013 do 29. března 2013 do 14.00 hod. (rozhoduje termín doručení do podatelny KÚ). Žádosti o dotaci musí být doručeny v písemné i elektronické podobě se všemi povinnými přílohami do termínu uzávěrky.

 

Cílem programu je podpora výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury ve vlastnictví obcí a svazků obcí do 2 000 obyvatel v působnosti LK. Maximální výše dotace činí 70% z celkových uznatelných nákladů na realizaci projektu, maximálně však 2 mil. Kč. Podíl příjemce je minimálně 30% uznatelných nákladů.

 

Předmětem podpory je výstavba/rekonstrukce ČOV, výstavba/rozšíření/rekonstrukce veřejné kanalizace, výstavba/rozšíření/rekonstrukce vodovodu včetně vodárenských objektů, vybudování náhradního zdroje pitné vody. Vše se týká obcí do 2000 obyvatel a svazků obcí s napojením minimálně 20 ekvivalentních obyvatel.

 

Poskytování investičních dotací musí být v souladu s Plánem rozvoje vodovodů a kanalizací LK.

 

Při poskytování dotací se příjemce řídí příslušnou výzvou, Pravidly pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z PVA Fondu ochrany vod LK a Statutem FOV a příslušné smlouvy o poskytnuté účelové dotace.

 

Kompletní informace včetně okruhu oprávněných žadatelů budou vyvěšeny na www.kraj-lbc.cz, odkaz Fond ochrany vod LK k datu 1. března 2013. Bližší informace poskytne Ing. Kateřina Jandlová, tel. 485 226 671, e-mail: katerina.jandlova@kraj-lbc.cz.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588