Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Začala přestavba křižovatky silnice I/35 a ul. České Mládeže - II. etapa

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 10. 2013 16:01

Sdílet článek

Liberecký kraj zahájila stavbu Přestavba křižovatky silnice I/35 a ul. České Mládeže - II. etapa financovanou z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod (29. kolo výzvy). Cílem projektu je modernizace silničního úseku, který zkvalitní dopravní obslužnost regionu a zároveň zvýší bezpečnost provozu v této lokalitě. (Viz příloha)

 

Stručný popis stavby

Projekt řeší vybudování nové okružní křižovatky a rekonstrukci stávajícího dvoupolového mostu ev.č. 2784-3 přes silnici I/35. Jedná se o dispoziční a výškovou přestavbu větví stávající mimoúrovňové křižovatky silnice I/35 a ulice České mládeže. Stávající větev křižovatky je napojena na ul. České Mládeže stykovou křižovatkou tvaru T, která vzhledem ke své poloze, tvaru, rozhledovým poměrům, odsazení vjezdu do areálu ČSAD a intenzitě dopravy je nevyhovující, a proto se na ní tvoří kolony aut zasahující až na silnici I/35.

 

„Úpravy zahrnují i veškeré přeložky stávajících inženýrských sítí, přestavbu stávajícího parkoviště a vrátnice ČSAD, rekonstrukci chodníků a doplnění zeleně,“ uvedl radní pro dopravu Vladimír Mastník.

 

Předpokládaný popis průběhu stavby

Výstavba nové okružní křižovatky, které předcházejí přeložky inženýrských sítí, probíhá v těchto dnech za provozu, který bude ale během stavby upravován - omezen dopravními opatřeními. Z důvodu zajištění přístupu do průmyslové zóny a obchodních center v lokalitě je stavba rozdělena na práce, které musí proběhnout do začátku letošního zimního období za částečného průjezdu přes stávající křižovatku a práce, které budou zahájeny na jaře 2014 a při nichž bude křižovatka uzavřena a objízdné trasy vyznačeny.

Tedy hlavní stavební práce na okružní křižovatce a na rekonstrukci mostu, jsou naplánovány až od jara 2014 a práce budou ukončeny během měsíce srpna 2014.

 

Dodavatel a náklady

Na základě výběrového řízení byla vybrána firma EUROVIA CS, a.s., odštěpný závod oblast Čechy východ, závod Liberec.

Stavební náklady na tuto stavbu činí 38,539 mil. Kč, z toho je podíl kraje pouze 7,5 % a stavba byla zahájena dne 9. 8. 2013 předáním staveniště, dopravní omezení na silnici III. třídy bylo realizováno koncem září letošního roku.    

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky