Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zadávací řízení veřejné zakázky Stavební úpravy v objektu ZZS LK je zrušeno

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 04. 2013 13:04
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Veřejná zakázka na rekonstrukci budovy Neli se ruší. Předmětem předkládaného materiálu je vzetí na vědomí dvou „Rozhodnutí zadavatele o námitkách“ a návrh na zrušení zadávacího řízení veřejné zakázky "Stavební úpravy v objektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje“. Důvodem je opakovaná chyba v projektové dokumentaci, díky které jsme v situaci, že jsme hodnotili 5 neporovnatelných nabídek.

Dalším argumentem pro zrušení je informace od ředitele Mackovíka, který i přes opakovaný souhlas s odvodem financí z investičního fondu nad rámec 10 mil. Kč, které má na rekonstrukci vyhrazeny KÚ LK, při finální žádosti o zaslání financí informoval vedení kraje, že finance ve fondu nejsou. Dle účetnictví má mít fond výši 30 mil. Kč, nyní je dle informací ředitele ZZS LK na účtu 4 mil. Kč. Důvody se zabývala i kontrola hospodaření, která za ZZS LK proběhla, na výsledky zatím čekáme," uvedla náměstkyně hejtmana LK pro zdravoitnictví Zuzana Kocumová..

Průběh zpracování projektové dokumentace (PD) a výběrové řízení na rekonstrukci objektu KZZS LK:

  • ZZS LK – potažmo pan ředitele Bc. Mackovík uzavřel smlouvu na zhotovení PD dne 3. 6. 2011, zhotovitele, firmu RG projekt, si ZZS LK vybírala sama
  • Tato smlouva je na finanční plnění: 660 tis. Kč (BEZ DPH)
  • Při vlastní soutěži a podání nabídek bylo zjištěno, že dle této PD se nedá řádně vysoutěžit zhotovitel. Soutěž byla zrušena a PD byla posouzena od projekční kanceláře STORING
  • Dne 13. 8. 2012 byla z důvodů autorských práv uzavřena smlouva s RG projektem na opravy PD a nově zpracování projektové dokumentace dle vyhl. 230 (realizační projektová dokumentace)
  • Na základě „Námitky proti rozhodnutí zadavatele“ dne 20. 3. 2013, začali se zaměstnanci oddělení veřejných zakázek a oddělení investic podstatou námitky zabývat a usoudil, že důvody uvedené v námitce jsou zadavateli známy, jsou oprávněné a jsou důvodem ke zrušení zadávacího řízení v souladu s § 84 odst. 2 písm. e) zákona.
  • Důvodem je chyba ve vzorci ve výkazu výměr, která se bohužel nedá při kontrole objevit a vznikla při zpracování PD. Některé nabídky použily špatný vzorec a u jiných program, který položky naceňuje, vzorec automaticky opravil. Z toho důvodu se nabídky nedají vzájemně porovnat.

 

Název VZ:   "Stavební úpravy v objektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje"

 

Vymezení předmětu VZ:

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce - konkrétně rekonstrukce stávajícího objektu v areálu Krajské Nemocnice Liberec, č. p. 954 v ulici Klášterní v části města Liberec I. - Staré Město za účelem k vytvoření prostor pro krajské velení Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

 

Předpokládaná hodnota VZ: veřejná zakázka podlimitní - 22.478.000,- Kč bez DPH

Cena vítězného uchazeče B & F spol. s r.o. 17.126.334,- Kč bez DPH.

Financování VZ:

Veřejná zakázka by měla být z menší části financována z „Krajského standardizovaného projektu Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje“ (CZ.1.06/3.4.00/11.07906), který byl schválen ke spolufinancování v rámci Integrovaného operačního programu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky