Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zateplovací práce v českolipské nemocnici začnou výměnou oken

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 07. 2013 15:45
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Výměnou oken na gynekologicko-porodnickém oddělení odstartují v pondělí 5. srpna zateplovací práce na budovách Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. Stavební dělníci se v areálu nemocnice však pohybují již od začátku tohoto týdne, neboť zde staví lešení a připravují staveniště pro příchod svých kolegů. „Uvědomujeme si, že dlouho očekávaná rekonstrukce v podobě zateplení a výměny oken v českolipské nemocnici přinese zvýšenou zátěž pro zdravotníky, lékaře a do jisté míry způsobí i pacientům určitý diskomfort. Personál nemocnice je však připraven poskytnout našim pacientům maximální péči, aby je toto složité období zatížilo co nejméně,“ řekl generální ředitel českolipské nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

            Rekonstrukce oken na operačních sálech gynekologického oddělení neomezí rozsah operačních gynekologických výkonů. „Operace budou probíhat na operačních sálech mimo gynekologické oddělení, takže péče pro naše pacientky je zajištěna v plném rozsahu,“ doplnil lékařský ředitel a předseda představenstva Nemocnice s poliklinikou v České Lípě Radek Havlas.

            V souvislosti se zahájením stavebních prací se také změní dopravní režim v celém areálu nemocnice. Návštěvníci mohou do areálu vjet hlavní bránou, odkud bude provoz veden jednosměrně k zadní bráně nemocnice na ulici Pod Špičákem, která bude po celou dobu zateplování otevřena. „Chtěli bychom v této souvislosti požádat pacienty i návštěvníky, aby více využívali parkoviště pod nemocnicí. Počet parkovacích míst v areálu nemocnice se s ohledem na vozidla přivážející stavební materiál sníží a naším hlavním cílem je zajistit plynulý průjezd celým areálem, tak aby se zde mohly bez problémů pohybovat především vozidla záchranné služby a integrovaného záchranného systému,“ vysvětlil ředitel Jaroslav Kratochvíl.

            Zateplení objektů v areálu nemocnice potrvá  podle náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Zuzany Kocumové 13 měsíců. Stavbu pro českolipskou nemocnici zajistí společnost CL-EVANS, a. s. Česká Lípa za necelých 99 miliónů korun.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky