Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zdravotně handicapovaní spoluobčané mohou žádat kraj o dotaci

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 09. 2013 18:35
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém zasedání 24. září 2013 schválilo novou výzvu k předkládání žádostí o dotaci v rámci Dotačního fondu Libereckého kraje.

V programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu se jedná o úplnou novinku. Vznikl podprogram č. 3.3 zacílený na „Podporu osob se zdravotním postižením“.

„V tomto podprogramu již nebude žadatelem o dotaci organizace sdružující zdravotně postižené,
či jiná organizace poskytující zdravotní či sociální služby, ale přímo soukromá fyzická osoba, občan Libereckého kraje, který na základě lékařské indikace nezbytně potřebuje zdravotní pomůcku, jež však není hrazená z veřejného zdravotního pojištění a ani na ni nelze poskytnout dávku na zvláštní zdravotní pomůcku poskytovanou Úřadem práce ČR,“
upozornila náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Zuzana Kocumová.

Hlavní myšlenkou podprogramu je podle ní umožnit zdravotně postiženým občanům pořízení zdravotní pomůcky, kterou by si jinak z vlastních zdrojů pořídit nemohli, nicméně ji pro zajištění kvality svého života nezbytně potřebují.

„Liberecký kraj se vyhlášením této výzvy snaží pokrýt „prázdné místo“ v zákonném systému péče
o zdravotně postižené a umožnit jim spolufinancováním kompenzační pomůcky kvalitnější životní podmínky,“
zdůraznila náměstkyně.

Výzva k podávání žádostí o dotaci z tohoto podprogramu bude vyhlášena vyvěšením na webových stránkách Libereckého kraje dne 1. října 2013 (http://www.kraj-lbc.cz/dotacni_fond_lk). Podávat žádosti bude možno až do 10. prosince 2013.

Kontaktní osobou pro konzultace a podávání žádostí je Bc. Kateřina Požická (tel.: 485 226 378,
e-mail: katerina.pozicka@kraj-lbc.cz) odbor zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky