Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj i v roce 2016 podpoří mimořádné sportovní akce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 12. 2015 13:08
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje na svém zasedání 22. prosince schválilo podmínky Dotačního programu „Mimořádné sportovní akce“, kterým podpoří realizaci sportovních akcí nadregionálního významu v Libereckém kraji.

„V programu je připraveno 2,5 mil. Kč na sportovní akce celostátního a mezinárodního významu. Dotační program je vyhlášen od 23. prosince 2015, termín pro podávání žádostí je stanoven od 25. ledna 2016 do 12. února téhož roku,“ upozorňuje Alena Losová, členka rady kraje pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Žadatelé mohou získat na pořádanou akci v roce 2016 dotaci od 100 tis. Kč do 2,5 mil. Kč. Akce musí splňovat dvě povinná kritéria přijatelnosti - výdaje projektu musí být vyšší než 5 mil. Kč a je nutné, aby se jich aktivně zúčastnili závodníci alespoň ze 4 států u kolektivních sportů, nebo z 10 států u individuálních sportů. Mezi čtyři nepovinná kritéria, z nichž alespoň dvě je nutné splnit, patří minimální počet 100 aktivních závodníků, 5.000 diváků, trvání akce v minimální délce tří dnů a televizní přenos. Jednotlivé projekty bude následně hodnotit Výbor pro tělovýchovu a sport Zastupitelstva Libereckého kraje 21. března 2016. O přidělení dotací vybraným žadatelům rozhodnou krajští zastupitelé na svém zasedání 26. dubna 2016.

Více informací a podmínky dotačního programu jsou uvedené na webových stránkách Libereckého kraje http://skolstvi.kraj-lbc.cz/dotace-sport-a-telovychova/dotacni-programy-prime-podpory-v-roce-2016.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky