Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový kalendář mapuje vybrané investice Libereckého kraje

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 29. 12. 2015 14:15
  • Ekonomika

Sdílet článek

Netradiční stolní kalendář pro rok 2016 vydal Liberecký kraj. Obvykle užívané snímky s přírodními krásami nebo zajímavými památkami tentokrát nahradil přehled investičních akcí Libereckého kraje v letech 2012 – 2015. Na padesáti třech listech jsou představeny ty nejhezčí z téměř dvou stovek projektů, do kterých kraj v uplynulých třech letech investoval.

„Náš kraj se má v oblasti investic čím pochlubit. Prostřednictvím kalendáře se mohou lidé každý týden s jednou investiční akcí seznámit. Navíc jsou všechny přehledně seřazeny ještě v tabulce, a pokud budou chtít vědět zájemci ještě více, mohou nahlédnout i do Mapy investic, kterou je tento kalendář inspirován,“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pověřený řízením rezortu ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Libereckého kraje.

Z kalendáře je patrné, že kraj neinvestoval například pouze do zateplení budov nebo oprav silnic, ale vznikly i nové učebny a laboratoře ve školách, vyrostly nové mosty, vznikly muzejní expozice apod. Zajímavostí a bonusem kalendáře je také pexeso, které jistě ocení nejenom děti.

Autorem snímků je fotograf Milan Drahoňovský. Kalendář slouží především jako prezentace kraje a není běžně k dostání, avšak například sběratelé nebo milovníci kalendářů budou mít v následujících týdnech možnost o něj soutěžit na facebookových stránkách Libereckého kraje.

Mapu investic najdou zájemci zde: mapodb.kraj-lbc.cz/App/12/Investice/Index.html ;

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky