Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Oldřichově v Hájích to v sobotu bzučelo

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 06. 2015 15:13
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Téměř 400 návštěvníků si přes velmi horké počasí našlo uplynulou sobotu cestu do Ekocentra v Oldřichově v Hájích. Uskutečnil se tady už 11. ročník Krajského dne včely a mladých včelařů. Návštěvníci se tak seznámili s životem včel a prací včelařů nebo si třeba pořídili včelařské vybavení.

Akce byla připravena nejen pro zkušené včelaře, ale i pro rodiny s dětmi. Všichni si mohli vyzkoušet dopodrobna prozkoumat včelí tělo pod mikroskopem, sledovat život včelstva v proskleném úlu a samozřejmě zakoupit spoustu výrobků z medu a dalších včelích produktů. Vedle různorodé kosmetiky našli na stáncích i medové pivo či spoustu druhů medoviny.   

„Velice se nám osvědčilo do již 11. ročníku zapojit členy včelařských kroužků z celého Libereckého kraje. Mladí včelaři tak například vedli včelařskou poradnu či v místním včelíně přítomné seznamovali s prací včelaře,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda liberecké okresní organizace Českého svazu včelařů. Ta akci připravila ve spolupráci s hostitelským Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIKem), Libereckým krajem a Regionální agrární radou Libereckého kraje.

„Cílem programu bylo především zaujmout mladou generaci pro tuto náročnou, ale velmi krásnou a důležitou zájmovou činnost. Věřím, že akce svůj cíl splnila,“ doplnil Vladimír Davídek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky