Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Koncert pro Liberecký kraj uvede na festivalu Lípa Musica L’Arpeggiatu

18. 12. 2019

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica zpestřuje svoji standardní koncertní nabídku již tři roky výjimečným projektem ve spolupráci s Libereckým krajem. Díky mimořádné podpoře zejména z krajských zdrojů se tak na programu regionálně nejvýznamnějšího festivalu zaměřeného na klasickou hudbu, který řadu let zasahuje i na území sousedního Německa, objevují koncerty s předními světovými interprety, díky nimž se atraktivita hudební nabídky Libereckého kraje přibližuje významným evropským kulturním centrům.

V roce 2020 se Koncert pro Liberecký kraj uskuteční již počtvrté a otevře v pořadí 19. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica. Dalším hvězdným interpretem v této sérii koncertů bude po Magdaleně Kožené, Adamu Plachetkovi a letošních The King’s Singers mezinárodně obsazený soubor L'Arpeggiata.

Inovativní aranže spojující hudbu 17. století s tradičními hudebními styly z celého světa, jazzem či hudbou soudobou s úspěchem čeří vody světa klasické hudby a aktuálně si soubor svým posledním albem vysloužil rovněž nominaci na prestižní cenu Grammy. Jejich historicky teprve druhé vystoupení v České republice se uskuteční v sobotu 12. září 2020 v libereckém Divadle F. X. Šaldy.

„Publiku se nabídne fascinující interpretace hudebníků, kteří boří hranice mezi starou hudbou, jazzem a dokáží předat svému publiku nezapomenutelnou dávku pozitivní energie a štěstí. Tento výjimečný projekt zdobí ta nejprestižnější podia světa a jsme pyšní, že ozdobí i to naše festivalové,” shrnul Martin Prokeš, ředitel festivalu.

Vstupenky na tento mimořádný koncert jsou již v prodeji ve festivalové pokladně a v síti evstupenka.cz. Aktuálně je vyprodána polovina kapacity koncertu. 
 

TZ: Lípa Musica

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324