Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se připojuje k pomoci ženám při nečekaném těhotenství

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 18. 12. 2019 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ženám, které se dostaly v souvislosti s nečekaným těhotenstvím do složité životní situace a které se cítí například okolnostmi nebo rodinou nuceny k potratu, nabízí pomoc projekt Nesoudíme. Pomáháme”. Záštitu tomuto projektu, jehož zřizovatelem je Hnutí Pro život ČR, udělili hejtman Libereckého kraje Martin Půta a náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka. Záštitu projektu udělilo i statutární město Liberec.

 „Projekt „Nesoudíme. Pomáháme“ považujeme za velmi důležitý. Naší záštitou přispíváme k tomu, aby se informace o této bezplatné pomoci ženám v nouzi dále šířila. Projekt podpořila na podzim i Asociace krajů ČR a již 93 měst a obcí z celé České republiky a řada nemocnic,” upřesnil náměstek pro zdravotnictví Přemysl Sobotka a doplnil: „Potrat není vytržení zubu, je to celoživotní trauma, které může rozvrátit i ten nejlepší vztah. Jsem rád, že i já mohu vyjádřit svou morální podporu tomuto projektu.”

„Žena se na počátku nečekaného těhotenství často ocitá v akutní krizi, musí se rychle rozhodnout, často v řádu dní, zda si dítě ponechá, a nemá možnost si o své situaci v klidu promluvit a poradit se.  Naše bezplatná linka jim tuto možnost dává. Pracují zde zkušené psycholožky, specializované na krizovou intervenci, ale pokud je potřeba, tak jsme schopni do řešení každé konkrétní situace zapojit další externí odborníky, například na psychoterapii, osobní konzultace, partnerské mediace nebo na sociálně právní poradenství,” potvrdila Jaroslava Trajerová, vedoucí projektu „Nesoudíme. Pomáháme“.

Projekt vznikl na základě dlouholetých zkušeností poradny Linky pomoci. Z celkového počtu více než 400 žen, které se ročně na Linku pomoci (kontakt: 800 108 000, poradna@linkapomoci.cz) obrátí, se 80 procent cítí být pod tlakem, aby podstoupily potrat.

Více informací o projektu a možnosti pomoci na https://hnutiprozivot.cz/nesoudime-pomahame

Zdroj: tisková zpráva projektu „Nesoudíme. Pomáháme"

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky