Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Návštěva Domova důchodců v Jabloneckých Pasekách

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 02. 01. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Poslední den v roce prožili tři odsouzení s několika zaměstnanci Věznice Rýnovice v Domově důchodců v Jabloneckých Pasekách, příspěvkové organizaci Libereckého kraje. Během vánočních svátků pro seniory vězni upekli 100 perníkových andílků, které jim pak, někteří z nich, měli možnost sami předat.

„Jsem za tuto aktivitu moc rád,“ přiznal se jeden z vězňů. „Před sedmi lety mi zemřel dědeček. Nemluvili jsme v té době spolu, a dodnes si to vyčítám. Mám radost, že můžu alespoň takto udělat starému člověku radost,“ dodal.

V hale domova na návštěvu čekalo více jak deset babiček a dědečků. Společně poseděli a popovídali si o životě a ve tvářích seniorů se zračila radost a spokojenost. Tato návštěva však obohatila obě strany. Nejen odsouzení si zde připomněli, že stáří patří k životu a že i oni budou jednou staří. Je tedy třeba k těmto lidem přistupovat s úctou a naslouchat jim.

„Senioři z domovů důchodců jsou vděční za každé zpestření programu. Radost jim udělá každá návštěva. Považuji proto za dobrý nápad zorganizovat poslední den v roce setkání několika odsouzených a zaměstnanců Věznice Rýnovice s klienty domova v Jabloneckých Pasekách. Senioři jim mohou na oplátku předat něco ze svých bohatých životních zkušeností,“ poznamenal náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Během setkání měli zaměstnanci možnost prohlédnout si prostory domova. Zástupci obou organizací se domluvili na tom, že spolupráce bude pokračovat. „Odsouzení mohou v budoucnu domovu pomoci s úklidem, mytím oken, úpravou zahrady. Doufáme tedy, že se nejedná o poslední společné setkání a tato akce se stane tradicí,“ uzavřela mluvčí Věznice Rýnovice Monika Králová.

Zdroj a foto: Věznice Rýnovice

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky