Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tým silniční bezpečnosti LK a tým Stop nehodám působily na motorkáře v Dubé

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 05. 2010 17:36

Sdílet článek

 

V rámci dopravně bezpečnostní akce Policie České republiky se uskutečnila v sobotu 22. května na odpočívadle u čerpací stanice Agip v Dubé na Českolipsku preventivní akce Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje a týmu Stop nehodám, o.s. Prezentaci zaměřenou na bezpečnou jízdu na motocyklu vidělo na 120 řidičů motocyklů, prakticky se do akce zapojilo 50 motocyklistů.

 

„Řidiči motocyklů sledovali prezentaci od členů občanského sdružení Stop nehodám  a zároveň si oživovali zásady poskytování první pomoci od členů Českého červeného kříže,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp s tím, že řidiči, kteří se zúčastnili prezentace, si mohli zasoutěžit o zajímavé ceny, byli odměněni jednorázovým alko-testem a zároveň obdrželi propagační materiály.

 

Motocyklistům věnujeme v tomto roce zvýšenou pozornost. Mimo akce s Policií jsme Euroregionu Nisa jsme předložili žádost o podporu projektu „Učme se přežít“, který bychom v letošním roce chtěli realizovat společně s Německým partnerem. Projekt bude zahrnovat školení začínajících motocyklistů na autodromu v Sosnové, kde jsou pro to ideální podmínky. Okruh v Sosnové umožňuje svým profilem nácvik základních dovedností. Rozhodně nebudeme učit motocyklisty závodit nebo jezdit rychle, ale spíše ovládat svůj stroj a reagovat na vzniklé krizové situace. Při detailnějším pohledu do popisů nehod motocyklistů je zřejmé, že nehody, které mají zpravidla velmi vážné následky jsou způsobeny chybou řidiče, nezkušeností a špatným manévrem. Doufáme , že náš projekt bude podpořen a v letních měsících začne jeho realizace,“ uvedl náměstek hejtmana.

 

Zpracoval: Ing. Jan Polák, koordinátor BESIP LK, 24.5.2010

                  jan.polak@besip-lk.cz, tel. 603 897 077

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky