Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Účastnice konference Mrkvička navštívily i německou MŠ

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 04. 2010 15:32

Sdílet článek

 

Již sedmé setkání mateřských škol, které se v Libereckém kraji věnují ekologické výchově, proběhlo od 26. do 27. dubna v Ekocentru Oldřichov v Hájích. Letošní akce byla součástí projektu Zvyšování kvality a efektivity v předškolní environmentální výchově. Na ten získalo Středisko ekologické výchovy Libereckého kraje (STŘEVLIK) dotaci z Evropské Unie, z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.  

„Tématem letošního dvoudenního setkání byl Přímý kontakt s přírodou. Celkem 70 účastníkům jsme představili nové metody, projekty a výukové pomůcky, jejichž cílem je usnadnit přímý kontakt nejmenších dětí s přírodou. Přednášející se zaměřili na smyslové vnímání přírody, terénní pozorování či přímý kontakt se zvířaty,“ uvedla Dobroslava Stránská z pořádajícího STŘEVLIKU z Oldřichova v Hájích.

Akce probíhala v rámci dlouhodobé podpory environmentální výchovy v mateřských školách. Tu inicioval Liberecký kraj již v roce 2004 a od roku 2007 na ní úzce spolupracuje se svojí příspěvkovou organizací STŘEVLIK. V současné době využívá služeb projektu již 91 zařízení pro nejmenší děti ze všech koutů Libereckého kraje.

            „Pomoc učitelkám mateřských škol probíhá hlavně prostřednictvím nabídky praktických seminářů a poskytováním metodických a informačních služeb. Každoročním vyvrcholením je pak setkání mateřských škol – „krajská konference.“ Na jejím programu jsou příspěvky z praxe mateřských škol a z činnosti středisek ekologické výchovy,“ přiblížila nabídku mateřským školám Dobroslava Stránská. Zájemci také vyráží na autobusové exkurze přímo do MŠ, které se ekologické výchově dlouhodobě věnují. Letos navštívili i německou MŠ v Lueckendorfu. Kde se ekovýchově dlouhodobě věnují.

            V Oldřichově v Hájích byly představeny zkušenosti z německých lesních mateřských škol i projektů našich mateřských škol a mateřských center. Výsledky práce Mateřské školy Bílý Kostel nad Nisou, projekt Koutek splněných přání, si mohli zájemci prohlédnout přímo v místě realizace projektu.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky