Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Krajské vědecké knihovně v Liberci odstartoval 10. ročník Dnů GIS

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 11. 2010 15:04
  • Školství

Sdílet článek

 

Desátý ročník Dnů GIS Liberec 2010, který se koná od 9. do 11. listopadu 2010 v Krajské vědecké knihovně v Liberci, dnes zahájil náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl (ČSSD).

„Geografické informační systémy dnes provázejí člověka na každém kroku. Je dobře, když se žáci a studenti o tuto problematiku zajímají a mají možnost si například vytvořit svoji speciální mapu nebo si vyzkoušet geohry,“ řekl mimo jiné náměstek hejtmana, který prozradil, že bez mapy se neobejde na žádném výletě.

Slavnostního zahájení se dále zúčastnili Miloslav Brzezina, děkan Fakulty přírodovědně-humanitní, Milan Zobač, ředitel operačního řízení a komunikačních informačních systémů HZS LK, Irena Přádná, ředitelka Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci, Patrik Fiferna, vedoucí vydavatelství Česká geologická služba, Petr Seidl, ředitel firmy ArcData Praha, Jaroslav Podzimek, krajský radní pro životní prostředí a zemědělství, a ředitelka liberecké Krajské vědecké knihovny Blanka Konvalinková.

Tuto akci zaměřenou na propagaci systémů pro správu a tvorbu geografických dat, tedy jinak řečeno toho, co je potřebné k vytvoření mapy, společně pořádají Liberecký kraj, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Technické univerzity v Liberci, Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje a Gymnázium F. X. Šaldy v Liberci.

„Dopolední program je po všechny tři dny určen žákům  základních a středních škol, odpolední pak široké veřejnosti,“ připomněl Radek Cikl..

Více informací naleznete na http://www.dnygis.cz.

 

V letošním roce můžete navštívit následující programy pro veřejnost:

9. 11. od 17.00 hod.

MAPY PRO MAPY.CZ

o přípravě dat pro náš nejznámější mapový server, ale také o mapových serverech pro cyklisty, navigacích a mnoho dalšího

[Tomáš Kalenský, PlanStudio]

 

10. 11. od 16.30 hod.

ČEŠI V ANTARKTIDĚ

... o práci (nejen) geografů na první české vědecké stanici na ostrově Jamese Rosse

[Hynek Adámek, National Geographic]

 

11. 11. od 17.00 hod.

GOOGLE A MAPY

... přijďte si poslechnout, co nového u Google za uplynulý rok, jak to bude se StreetView a zeptat se, co vás zajímá

[Filip Hráček, Google CZ]

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky