Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Liberci uspořádali konferenci k IPRM

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 06. 2010 14:57
  • Školství

Sdílet článek

 

Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Liberce, jeho realizace v podobě dílčích projektů spojená s financováním z evropských fondů, to bylo hlavní téma konference, která se ve čtvrtek 17. června konala v libereckých městských lázních.

„Informovali jsme o přípravě IPRM jako strategie,“ řekl Michal Vereščák, manažer IPRM v Liberci.

Podle jeho slov by se měla tato tematická konference každoročně opakovat.

„Seznámíme tak veřejnost s aktuálním stavem dílčích projektů, s čerpáním prostředků, naplňováním indikátorů i principu partnerství,“ vysvětlil Vereščák.

Integrovaný plán rozvoje města Liberce – zóna „Lidové sady“ dostal příslib finanční podpory z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod. Do roku 2013, respektive 2015 je tak na rozvoj krajského města vyčleněno v Evropském fondu pro regionální rozvoj více než 643 milionů korun. Výbor Regionální rady dosud podpořil v rámci libereckého IPRM tři projekty. V nejbližší době město předloží podle Michala Vereščáka projekt Lidových sadů I, v závěru roku požádá o dotaci na bazén Liberec a revitalizaci městských lázní na galerijní objekt.

„IPRM je oproti jiným projektům dotovaným z ROP Severovýchod výjimečné. Má své specifické podmínky i pravidla. Ale také význam, protože Liberec, stejně jako další krajská města, je metropolí regionu. Řada libereckých služeb není v kraji zastupitelná. Také proto si město zaslouží větší finanční podporu a hlavně integrovaný rozvoj,“ uvedl Zdeněk Semorád, ředitel Úřadu Regionální rady, který na konferenci vystoupil spolu s primátorem Jiřím Kittnerem a dalšími hosty.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky