Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Týdnu bezpečnosti na silnicích Libereckého kraje“ se proškolilo přes 700 dětí

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 04. 2010 16:48

Sdílet článek

 

Úspěšně skončila v sobotu celokrajská akce zaměřená na bezpečnost na pozemních komunikacích - v pořadí již šestý Týden bezpečnosti Libereckého kraje. Celý minulý týden se tak nesl v duchu dopravní výchovy dětí na dopravních hřištích.

 

„Letos se poprvé jednalo o česko-polský projekt, který se realizoval společně s partnerem Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego – WORD, a byl spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa. Programu se dále velmi intenzivně zúčastnila Městská Policie v Liberci a Jablonci nad Nisou, Záchranný tým Českého červeného kříže, Straż Miejska Jelenia Góra,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

 

Program týdne bezpečnosti byl odstartován v pondělí 19.4.2010 vernisáží výstavy „STOP smrtelným nehodám“. Následoval dopravně výchovný program na Dětském dopravním hřišti v Liberci, kde byly přivítány školní skupiny. V následujících dnech se program přesunul na dopravní hřiště v Jablonci nad Nisou. V průběhu čtyř dní se proškolilo více než 700 dětí v tématech jako první pomoc, bezpečnost při jízdě ve vozidle (škola poutání), bezpečnost při jízdě na kole a dodržování pravidel pro pěší v silničním provozu.

Městská policie také seznámila účastníky se svou činností a zopakovala některá důležitá témata pro bezpečný pohyb v dopravním prostředí.

Byl jsem velice potěšen průběhem celé akce a především pak zájmem ze strany veřejnosti. Pevně věřím, že jsme umožnili nejen rodičům nahlédnout do prostorů dětských dopravních hřišť a umožnili jim tak rozšířit informace o tom, jaké volnočasové aktivity se dají na hřištích pořádat,“ náměstek hejtmana.

 

Navíc se uskutečnila akce v obchodním centru Géčko, na které se prezentoval tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje a Straż Miejska Jelenia Góra. Návštěvníci zde měli možnost vyzkoušet si simulátor nárazu a seznámit se s důležitými informacemi nejen o dopravních hřištích v Libereckém kraji.

 

Program týdne bezpečnosti v Libereckém kraji zakončila akce pro veřejnost na Dětském dopravním hřišti v Liberci, kterou v sobotu navštívilo kolem 70 rodičů s dětmi.

 

V Liberci dne 26.4.2010

Jan Polák, BESIP Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky