Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vedení turnovské nemocnice chce vyhnat záchranku ze svého areálu

Šírová Květa

  • 13. 10. 2010 15:44
  • Školství

Sdílet článek

Krajský zastupitel a ředitel turnovské nemocnice Tomáš Sláma, chce dát výpověď Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje z prostor Turnovské městské nemocnice.

„Liberecký kraj se snaží rozšířit dostupnost Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a já jsem šokován z toho, že pan ředitel Sláma přichází s tímto návrhem. Povede to pouze ke snížení akceschopnosti a prodloužení doby dojezdu k případům. Nyní vyjíždí zdravotnická záchranná služba z Turnova, pokud bude vyjíždět až z Liberce nabere zpoždění minimálně patnáct minut, a to bude při záchraně lidských životů hrát významnou roli. Jsme tímto závěrem velmi znepokojeni, protože Tomáš Sláma trvá na odchodu záchranky z turnovské nemocnice do konce roku 2010 aniž by udal jakýkoli důvod. Podle informací, které jsem dnes obdržel od vedení naší záchranné služby budeme hledat zatím provizorní náhradní prostory například v budově Hasičského záchranného sboru ČR, ale pokud nenajdeme trvalou adekvátní náhradu, tak bude muset záchranná služba dojíždět do Turnova až z Liberce a dalších výjezdových stanovišť. Zákonná patnáctiminutová doba sice bude dodržena, ale u případů kdy jde o minuty může jednání pana ředitele Slámy opravdu ohrozit současný komfort péče o pacienty. Nejsou to pozitivní zprávy pro záchranku, pro kraj, ale především pro občany Turnovska,“ říká hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky